Laura Van Berkel werkt bij de Sensys Gatso Group als HR ondersteuner. Sinds kort doet zij mee aan Beter op weg. We zijn benieuwd naar haar ervaringen.

Waarom doe jij mee aan Beter op weg? “Fietsen is gezond en de fiets is een efficiënt en goedkoop vervoermiddel. Ik stoor me vaak aan de hoeveelheid blik op de weg. Het lawaai en de stank, de vol geparkeerde straten en de snelheidsmaniakken.” 

“Ik woon in Haarlem en hoef dus niet zo ver te fietsen. 2,5 km is niet veel. Ik ben blij dat ik niet afhankelijk ben van de auto. Maar er zijn ook mensen die dat korte stukje met de auto afleggen! Daar begrijp ik echt helemaal niets van.”

Je gebruik de Livemobility app. Hoe gaat dat?  “Het inloggen ging prima. Ik vond het niet moeilijk om te doen. Ik ging al altijd op de fiets, en ben dus niet meer woon-werk kilometers gaan fietsen dan voorheen. Het is leuk om te zien hoeveel kilometers je op een dag maakt. Dus naar het werk en ook daarbuiten. De app levert ook het besef op dat je het milieu niet belast en daarnaast weet dat je sportief bezig bent. Dat geeft een goed gevoel.”

Hoe ga jij collega’s overtuigen om ook mee te doen en vooral de auto te laten staan? “Ik probeer collega’s de voordelen in tijd en geld uit te leggen. Het toverwoord is denk ik Omdenken! Mensen focussen zich vaak op de problemen die zij denken te hebben als ze geen auto kunnen rijden, merk ik. En ze focussen juist te weinig op de voordelen en mogelijkheden die fietsen biedt. Die leg ik dan uit: kortere routes, nooit parkeerproblemen en minder noodzaak voor de sportschool.” 

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/