In ons eigen land komt koolstofioxide-overschot vooral door industriële toepassingen, zoals aandrijving, verhitting of juist koeling van ingrediënten en producten. Deze toepassingen zorgen voor zo’n 51 procent van de CO2-uitstoot. Daarna volgt verkeer en vervoer (20%), gebouwen (koelen, verwarmen – 14%), landbouw (13%) en afvalverwerking (2%).

Verkeer makkelijkst aan te passen

Hoewel verkeer dus niet de grootste oorzaak van CO2-uitstoot is, zit hier voor bedrijven wel een quick win. Laat medewerkers bewuster nadenken over hun reisgedrag. Is het echt iedere dag nodig met de auto te komen? Zijn sommige afspraken ook goed op de fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar?

Ieder milieuvriendelijker ritje is er immers één. Zeker als je je realiseert dat wie in ons land met de trein reist, sinds 2017 helemaal klimaatneutraal bezig is. Want sinds dit jaar rijden de treinen van NS alleen nog op groene stroom van Eneco. Deze stroom wordt via windmolenparken opgewekt.

Beter op weg

Natuurlijk blijft de makkelijkste oplossing de uitstoot van je eigen bedrijf te verminderen door werknemers bewuster te laten reizen. Stimuleer de medewerkers om op de fiets te komen, of met het openbaar vervoer. Beter op weg helpt je graag. Lees hier wat wij voor je bedrijf kunnen betekenen.

Bron: Sprout

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/