De virtual reality fietssimulator Cyclespex is genomineerd in de categorie ‘innovatief idee’ van de World Smart City Award. Het ontwerp van NHTV Breda heeft niet gewonnen maar behoorde wel tot de finalisten. De fietssimulator was eerder dit jaar ook al een van de winnaars van de European Transport Innovation Challenge. De school is dan ook erg trots op de prestaties.

Cyclepex past virtual reality innovatief toe

De Cyclepex past virtual reality (VR) technologie op een innovatieve manier toe. Ze meten de fietsbeleving van infrastructuur en de gebouwde omgeving in de veilige omgeving van VR. Het instrument stelt onderzoekers en beleidsmakers in staat een diversiteit aan scenario’s vorm te geven, zodat ze kennis- en ontwerpvraagstukken uit de stad kunnen testen.

Eerste model fietssimulator

Het eerste model van de fietssimulator is in 2015 geïntroduceerd en de afgelopen periode verder doorontwikkeld. In samenwerking met de Universiteit Utrecht is de meetmethodiek geoptimaliseerd. In 2017 werd de fietssimulator in Europees verband toegepast. De uitkomsten uit dit project worden direct gebruik in het fietsmobiliteitsbeleid van de provincie Noord-Brabant.

Smart City Expo World Congress

Het Smart City Expo World Congress is een jaarlijks terugkerend evenement dat kennisuitwisseling en samenwerking tussen steden uit de gehele wereld stimuleert. Dit jaar kwam er een recordaantal van meer dan 700 steden, 600 exposanten en 420 sprekers, afkomstig uit de gehele wereld.

Klik hier voor meer informatie.

 

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/