Veelgestelde vragen

Lees hier alle vragen en antwoorden over het project Beter op weg en het stoppen van de Livemobility app

Waarom is de Livemobiliy app gestopt?

De Livemobility app was aan het einde van zijn mogelijkheden. De app kon niet verder worden verbeterd en is daarom va de markt gehaald. De app is in 2017 ontwikkelt en voortdurend aangepast aan de eisen en wensen van mobiliteitsprojecten, zoals Beter op weg. Er zijn intussen nieuwe apps op de markt met nieuwe mogelijkheden. De investeringen om deze app te updaten wogen niet meer op tegen het ontwikkelen van een nieuwe app. Livemobility is daarom per 1 augustus 2022 gestopt.

Waarom gaat Beter op weg niet door met een nieuwe app?

Binnen Beter op weg is een tijd lang gedacht dat een vlotte doorstart van het project mogelijk was, samen met de gemeente Haarlem. En dus ook dat er op tijd een nieuwe app kon worden geïntroduceerd. Dit is niet gelukt. Beter op weg maakt  een pas op de plaats tot er een goed plan voor een vervolg ligt.

Wat gaat er met het project Beter op weg gebeuren?

Beter op weg krijgt een vervolg. De gemeente Haarlem heeft dit bevestigd. Samen met de gemeente onderzoekt Parkmanagement nu hoe dat vervolg eruit komt te zien. Ook onderzoeken we welke app het beste past bij het vervolg. In de komende maanden maken we hiervoor een plan. Belangrijke stappen voor het vervolg zullen we delen via deze website. En zodra het plan klaar is om uit te rollen, komen we terug. We hopen dat je dan weer meedoet!
Als je in de tussentijd vragen hebt, dan kun je die mailen naar servicedesk@beteropweg.com

Hoe kan ik mijn gespaarde punten inwisselen?

Gespaarde punten konden tot en met 30 oktober worden inwisselt voor producten in de webshop van Beter op weg en/of de webshop van Mobimiles.