Veelgestelde vragen voor werkgevers

Ik wil met mijn organisatie meedoen aan Beter op Weg. Hoe kan ik mij aanmelden?

Vul hier je contactgegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

De bedrijfscode werkt niet, wat moet ik doen?

Om deel te nemen aan het programma Beter op weg dien je de Livemobility applicatie te gebruiken. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging vanuit het bedrijfsaccount van je werkgever. In deze uitnodiging zit een persoonlijke bedrijfscode die je kunt invullen tijdens het aanmaken van je account. Dit kun je via de Livemobility app doen of Livemobility Desktop (klik hier). Mocht je al een account hebben aangemaakt dan kun je in de Instellingen van de mobiele app bij Account je bedrijfscode invullen. Je bent dan verbonden aan het bedrijfsaccount.

Wegens privacy is de bedrijfscode slechts 7 dagen geldig! Zorg er dus voor dat je deze op tijd invult. Mocht hij niet meer geldig zijn, stuur dan een e-mail naar het contactpersoon binnen je bedrijf of verstuur een e-mail naar servicedesk@beteropweg.com. Vraag in deze e-mail om een herinnering te versturen zodat je alsnog je bedrijfscode kunt invullen.

Waar moet het bedrijf gevestigd zijn om mee te kunnen doen aan Beter op Weg?

Je bedrijf of organisatie moet gevestigd zijn in Haarlem.

Mijn bedrijf heeft meerdere vestigingen, zowel binnen als buiten Haarlem. Kan mijn bedrijf toch mee doen aan Beter op Weg?

Ja, dat is mogelijk. Medewerkers die werkzaam zijn in vestigingen binnen Haarlem profiteren direct van de voordelen van Beter op Weg. Veel bedrijven kiezen ervoor om deze voordelen te kopiëren voor de medewerkers die buiten de regio werken. Zo voelt iedereen zich gewaardeerd.

Kunnen medewerkers die buiten de Haarlem wonen ook meedoen?

Het maakt niet uit of je medewerkers binnen of buiten Haarlem wonen. De enige voorwaarde is dat zij in Haarlem werken.

Moet een werkgever een minimaal aantal medewerkers hebben om mee te doen?

Nee, er is geen minimaal aantal medewerkers vereist om deel te nemen aan Beter op Weg.

Vanaf wanneer kunnen mijn medewerkers meedoen aan Beter op weg?

Het programma Beter op Weg loopt al. U kunt dus direct aanmelden en meedoen. Uw medewerkers kunnen zich inschrijven, zodra wij een samenwerkingsovereenkomst met u als werkgever hebben gesloten.

 

Tot wanneer loopt het programma van Beter op Weg?

Het programma van Beter op Weg loopt voor onbepaalde tijd. Je kunt je als werkgever de voordelen van een goed doordacht mobiliteitsplan ervaren. Daarnaast worden je medewerkers beloond voor de gemaakte spitsmijdingen.

Zijn er kosten verbonden aan deelname aan Beter op Weg?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan Beter op Weg. De samenwerkingsovereenkomst die wij met je afsluiten, betreft een inspanningsverplichting. Je maakt tijd voor een intakegesprek, het opstellen en ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst en het intern communiceren van de deelname.

Daarnaast vragen wij je om intern iemand aan te wijzen als aanspreekpunt voor de medewerkers en het team van Beter op Weg. Medewerkers kunnen bij hem/haar terecht voor algemene vragen over de deelname. Het team van Beter op Weg communiceert met deze persoon over de voortgang van het programma.

Ik heb gehoord over een app die de fietsritten registreert. Hoe kan ik deze app downloaden?

Wij maken gebruik van de Livemobility app om je fietsritten te registreren. De app kun je downloaden in de Google Playstore en Apple App Store. Zodra de app op je telefoon staat kan je inloggen met je e-mailadres en wachtwoord. Vervolgens vul je de gevraagde gegevens in en de verkregen bedrijfscode (zie e-mail van Beter op weg). Deze bedrijfscode is van belang omdat je hiermee aangeeft ingeschreven te zijn bij Beter op weg.

 

Ik kan het antwoord op mijn vraag niet op de website vinden. Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Heb je op de website geen antwoord kunnen vinden op je vraag, dan mag je ons uiteraard e-mailen of bellen. We helpen je graag verder: info@beteropweg.com of 085 – 065 37 00

Kan ik de rittenregistratie ook gebruiken voor de reiskostendeclaraties van mijn medewerkers?

Ja, je kunt de rittenregistratie vanuit de app ook gebruiken voor de reiskostendeclaraties. In het dashboard kan je een export maken van alle gepubliceerde ritten. Gebruik dit overzicht voor je eigen administratie. Je kan zelfs alle medewerkers gebruik laten maken van deze rittenregistratie om zo een sluitende administratie te verkrijgen.