Veelgestelde vragen voor medewerkers

Wat zijn de kosten om mee te doen aan Beter op weg?

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan Beter op weg.

Kan ik me ook inschrijven zonder dat mijn werkgever mee doet aan ‘Beter op weg’ ?

Nee, inschrijven kan alleen als je werkgever een samenwerkingsovereenkomst heeft getekend met Beter op weg. Uiteraard kun je je werkgever wel aanraden in te schrijven voor Beter op weg.

Hoe wordt het aantal kilometers berekend?

De afstand tussen je woon- en werkadres wordt berekend met de routeplanner van de Fietsersbond, op basis van de ‘makkelijke doorfietsroute’.

Hoe kan ik de fietsritten die ik maak aan jullie doorgeven?

Je persoonlijke mobiliteitsapp houdt je fietsritten automatisch voor je bij. Hiervoor hoeft enkel de Beter op weg app op je telefoon te staan.

Mocht je geen smartphone hebben, dan vul je de fietsritten online in via het Beter op weg Dashboard. Hiervoor ontvang je een persoonlijke inlogcode.

Wanneer je je fietsritten handmatig invult, klik je op “Nieuwe rit toevoegen” en vul je de gevraagde gegevens in en druk je op “opslaan”. Aan het einde van de maand stuur je alle woon-werkritten aan ons op door op “Publiceer ritten” te klikken.

Je hebt tot en met 7 werkdagen na afloop van de maand de tijd om je ritregistratie aan ons op te sturen. Daarna vervalt de geldigheid van de ritten van de afgelopen maand. Je eventueel gemaakte fietsritten komen daarmee te vervallen.

 

De bedrijfscode werkt niet, wat moet ik doen?

Om deel te nemen aan het programma Beter op weg dien je de Livemobility applicatie te gebruiken. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging vanuit het bedrijfsaccount van je werkgever. In deze uitnodiging zit een persoonlijke bedrijfscode die je kunt invullen tijdens het aanmaken van je account. Dit kun je via de Livemobility app doen of Livemobility Desktop (klik hier). Mocht je al een account hebben aangemaakt dan kun je in de Instellingen van de mobiele app bij Account je bedrijfscode invullen. Je bent dan verbonden aan het bedrijfsaccount.

Wegens privacy is de bedrijfscode slechts 7 dagen geldig! Zorg er dus voor dat je deze op tijd invult. Mocht hij niet meer geldig zijn, stuur dan een e-mail naar het contactpersoon binnen je bedrijf of verstuur een e-mail naar servicedesk@beteropweg.com. Vraag in deze e-mail om een herinnering te versturen zodat je alsnog je bedrijfscode kunt invullen.

Ik heb gehoord over een app die de fietsritten registreert. Hoe kan ik deze app downloaden?

Wij maken gebruik van de Livemobility app om je fietsritten te registreren. De app kun je downloaden in de Google Playstore en Apple App Store. Zodra de app op je telefoon staat kan je inloggen met je e-mailadres en wachtwoord. Vervolgens vul je de gevraagde gegevens in en de verkregen bedrijfscode (zie e-mail van Beter op weg). Deze bedrijfscode is van belang omdat je hiermee aangeeft ingeschreven te zijn bij Beter op weg.

 

Ik ga op vakantie. Heeft dat invloed op mijn deelname?

Beter op weg houdt er rekening mee dat je niet fietst tijdens de (school)vakanties. Je hoeft dit niet aan ons door te geven. Pas wanneer je 2 maanden niet actief bent (niet fietst, of je fietsritten niet publiceert) wordt je deelname stopgezet.

Ik kan het antwoord op mijn vraag niet op de website vinden. Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Heb je op de website geen antwoord kunnen vinden op je vraag, dan mag je ons uiteraard e-mailen of bellen. We helpen je graag verder: info@beteropweg.com of 085 – 065 37 00

Kan ik de rittenregistratie ook gebruiken voor mijn persoonlijke reiskostendeclaraties?

Ja, je kunt de rittenregistratie vanuit de app ook gebruiken voor je persoonlijke reiskostendeclaraties. In het dashboard kan je een export maken van alle gepubliceerde ritten.