Check je gegevens in de Livemobility app

Update voor de app, installeer hem snel!

Er is een nieuwe versie beschikbaar van Livemobility. Na verschillende berichten van gebruikers over problemen met de app is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan een verbeterde variant. Deze is nu te downloaden. De eerste ervaringen met de geüpdatete versie zijn goed.

Hoe krijg ik de nieuwe versie?

In principe zou de app automatisch moeten worden bijgewerkt, maar op veel telefoons staat de functie ‘automatisch updaten’ uit. Check de instellingen van je toestel dus even. Wij adviseren om ‘automatisch updaten’ aan te zetten. Dit zorgt er voor dat je in de toekomst altijd met de best werkende versie van de app rondfietst.
Mocht je deze functie liever uit laten? Ga dan naar de App Store (voor Iphone) of de Play Store (voor Android) om de update handmatig te installeren.

Uiteraard vinden we het erg vervelend dat de niet geüpdate app de laatste tijd zo veel problemen opleverde. Om dit in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen zullen wij updates vanaf nu van tevoren aankondigen.

Wat is er veranderd?

Je kunt gemakkelijk herkennen of je de nieuwe versie van de app op je telefoon hebt staan. Deze versie is namelijk herkenbaar aan het ontbreken van het plus-icoon op het dashboard rechtsonder. Dit komt omdat handmatig starten en stoppen van de rit is verwijderd.
Ook is de gps nauwkeuriger waardoor een exactere locatie van begin en eindpunt van de rit kan worden vastgesteld. Ook zijn de modaliteiten zijn beter te scheiden. Er kan nu duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen bijvoorbeeld tram, bus, trein of (elektrische) fiets. Dit moet het handmatig aanpassen overbodig maken. (Hiervoor worden overigens bewegingssensoren in de telefoon gebruikt. De gebruiker dient hier toestemming voor te geven.) Ook is het batterijverbruik geoptimaliseerd, hierdoor zal het batterijverbruik niet toenemen ondanks de verbeterde locatiegegevens. Gepland wordt dat eind van de maand een automatische koppeling kan worden gemaakt tussen de app en de webshop, waardoor je punten direct in te wisselen zijn. 
Uiteraard zijn de technische problemen, zoals het vastlopen van het inlogscherm, ook verholpen.

Heb je de app verwijderd? Dan installeert hij direct de nieuwe versie van Livemobility wanneer je deze opnieuw download. Dit kan via de App Store (voor iPhone) of Play Store (voor andere toestellen).