Hoe ver sta jij met de Tour de France uitdaging? Wil het een beetje vlotten? Heb je de finish van de 231 kilometer al een beetje in zicht?

Wij vonden het leuk om wat historische feitjes van de Tour de France op te zoeken.

Zwaarste Touretappe ooit
Geschiedschrijvers noemen de 10e etappe uit de Tour van 1926 de zwaarste Touretappe ooit. Van de 77 gestarte renners kwamen er slechts 55 over de finish!

Hoogste berg ooit
De hoogste berg die ooit in de Tour is beklommen is de Col de la Bonette, een Alpenreus van 2.715 meter. In 1962, 1964, 1993 en 2008 zat die in het parcours.

Bezochte landen
De Tour heeft in zijn lange geschiedenis de nodige uitstapjes buiten Frankrijk gemaakt. Zowel Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Ierland, Italië, Spanje, Monaco als Andorra werden bezocht.

Langste Tour de France ooit
Met een afgelegde afstand van maar liefst 5.745 kilometer, verdeeld over 17 etappes, was de editie van 1926 de langste Tour de France ooit. Eindwinnaar werd de Belg Lucien Buysse.

Langste etappe 2018
Op 13 juli, dag 7, vond de langste etappe van 2018 plaats: 231 kilometer van Fougeéres naar Chartres. Wij hebben jullie als deelnemers uit gedaagd om deze langste etappe virtueel mee te fietsen en de afstand proberen te evenaren.

Met nog een paar mooie fietsdagen voor de boeg, zowel in Frankrijk als hier in Nederland, komt het einde van de Tour de France in zicht. Je hebt nog even de tijd om er een aantal kilometers bij te fietsen maar de vraag is…..

Wie wordt de winnaar van de Tour de France, maar ook:
wie zijn de winnaars van de Beter op weg Tour de France uitdaging?

 

*bron historische feitjes; www.touretappe.nl