Connexxion voert tot 1 april 2017 testritten uit op het nieuwe tracé van HOV Velsen. De testritten zijn nodig voor onder meer het inregelen en testen van de verkeerslichten en het houden van rijtijdmetingen om de definitieve dienstregeling vast te kunnen stellen. Ook kunnen chauffeurs zo kennismaken met het nieuwe traject.

Busbaan vanaf april in gebruik

Het nieuwe tracé wordt begin april 2017 in gebruik genomen. In de eerste maanden rijdt hier de bestaande buslijn 75 (Haarlem-IJmuiden). De bus rijdt dan volgens de huidige frequentie, maar wel met aangepaste vertrektijden omdat de reistijd van lijn 75 korter wordt. De vervoerder informeert reizigers tijdig over de wijzigingen in de dienstregeling. De nieuwe ov- concessie Haarlem/IJmond gaat na de zomer 2017 van start. Vanaf dat moment rijdt ook de nieuwe R-netlijn 385. Buslijn 75 zal dan vanaf dat moment niet meer rijden.

Busbaan niet betreden

De wegbeheerder wil mensen er met klem op wijzen dat het niet is toegestaan om de busbaan te betreden, ook nu de busbaan nog niet dagelijks wordt gebruikt.

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/