Swingend de nieuwe Figeebrug over!

Op vrijdag 14 september wordt om 16.00 uur de Figeebrug geopend. Deze nieuwe fietsbrug brengt een groot deel van de Waarderpolder dichter bij de stad. Dit moet gevierd worden! Wij willen met een grote groep fietsers de brug over steken en het vernieuwde Figeeterrein verwelkomen!

Na de officiële openingshandeling fietsen we in groepjes per bedrijf over de brug waarbij een presentator jullie bedrijf presenteert. Vervolgens fietsen we een rondje over het Figeeterrein. Daarna kan je met je collega’s, de ondernemers van het Figeeterrein, de bouwers van de brug, collega-bedrijven, bestuurders en ambtenaren van gemeente en provincie proosten op de nieuwe brug.

** Dit allemaal onder genot van een speciaal Figeebiertje van Brouwerij het Uyltje en een swingende DJ. Uiteraard zijn aan dit feest geen kosten verbonden. Helemaal leuk word het als je samen met je collega’s duidelijk herkenbaar in bedrijfskleding komt! Meer weten? Neem contact op met je bedrijfscoördinator! **

Weet je nog hoe het begon?

Eind december 2016 stemde gemeente Haarlem in met het voorstel voor de bouw van een beweegbare fietsbrug over de Industriehaven in de Waarderpolder.  Gemeente Haarlem heeft op de agenda staan om Haarlem in 2030 klimaat neutraal te maken. Tot op de dag van vandaag staat Haarlem hoog op de file-kaart. In de spitsuren slipt de Waarderpolder dicht. Dit was ook de reden om in 2017 te starten met het spitsmijdproject Beter op weg.

Inmiddels zijn er wel een aantal dingen aangepast. Er is geen nulmeting meer, spitsvergoedingen worden niet meer betaald maar men gaat direct spitspunten sparen. Met de spitspunten zijn nog steeds mooie cadeau’s te bestellen in de webshop.

Over de brug
Met meer dan 75 deelnemende bedrijven en ruim 520 individuele deelnemers kunnen we het spitsmijdproject een succes noemen. Mede door Beter op weg is de Figeebrug tot stand gekomen. Natuurlijk ism de eigenaren, provincie en de gemeente .

Daarom zijn wij van Beter op weg op vrijdag 14 september aanwezig bij de opening van de Figeebrug.

Kom jij ook mee over de brug fietsen, swingen en proosten?