File bij de Haarlemse Schoterbrug aan het einde van de middag

Hopelijk heb je een fijne zomer gehad! Wij hebben niet stil gezeten en hebben alle vragen van deelnemers onder de loep genomen. We zagen dat we sommige zaken nog wat verduidelijking nodig hadden. Een tweetal onderwerpen brengen wij je graag nogmaals onder de aandacht; de nulmeting en de spitspunten. Vandaag leggen we je de nulmeting uit.

De nulmeting

Je hebt voor Beter op weg een nulmeting gedaan. Hierbij heeft de Livemobility app gekeken naar je eerste 4 weken aan ritten. Niet alle ritten tellen mee voor jouw nulmeting alleen de spitsritten, dit zijn de volgende ritten:

✓ In de spits (07:00 – 09:00 uur en 16:00 – 18:00 uur)

✓ en met de auto

✓ en naar je werk of terug.

Deze spitsritten worden per week bij elkaar opgeteld zodat je weet hoeveel spitsmijdingen je kunt maken na de nulmeting. Ga je momenteel in de ochtend om 8:00 uur van je huis naar je werk met de auto? Dan wordt deze rit meegeteld als spitsrit. Reis je vervolgens om 15:30 uur weer naar huis dan telt de terugrit uiteraard niet mee als spitsrit. Zie hieronder een voorbeeld van een nulmeting:

Bovenstaande voorbeeld laat een nulmeting zien waarbij in de eerste week op maandag de fiets is gebruikt. Op de andere dagen van deze week werd de auto gebruikt om de woon-werkritten te maken. Zoals je kunt zien is de auto in de ochtend buiten de spits gebruikt maar in de middag tijdens de spits. Het aantal spitsritten komt zo voor de eerste week uit op 4.

Wat kan ik met het aantal spitsritten?

De spitsritten in de nulmeting geeft het gemiddelde aantal spitsritten per week aan. Bovenstaande voorbeeld komt uit op gemiddeld 4 spitsritten. Met dit getal weet je hoeveel ritten je kunt aanpassen na de nulmeting. Je kunt bijvoorbeeld 4 ritten per week gaan fietsen of met het OV naar je werk gaan, maar ook 4 ritten buiten de spits met de auto reizen! Doe je dit, dan spaar je spitspunten door deze ritten vast te leggen in de Livemobility app.

Nog even de mogelijkheden voor het sparen van spitspunten op een rijtje:

  1. Stap op de fiets in én na de spits
  2. Stap in het OV in én na de spits en gebruik onze deelfiets voor het laatste stuk
  3. Blijf je auto gebruiken maar nu buiten de spits

Vanaf volgende maand (oktober) zie je je spitspunten in de Livemobility app verschijnen. Zo weet je hoeveel spitspunten je al hebt verzameld en we verwachten die maand ook de webshop met cadeaus te lanceren! Dus spaar zoveel mogelijk spitspunten dan kun je volgende maand je eerste cadeau uitzoeken!

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/