Robert-Jan, werkzaam bij Iv-Industries, doet al vanaf mei mee aan Beter op weg en wisselt vanaf juni een paar dagen per week de auto in voor de fiets. Dat bevalt hem prima, net als het Bakker van Vessem Proefbrood dat hij heeft gekregen door spitspunten in te ruilen.

Het is van zijn huis in Amsterdam bijna 17 km naar de Waarderpolder. Hij fietst dit bij voorkeur de racefiets, maar in de winter als het vroeg donker is moet deze toch plaats maken voor de gewone fiets.

Fietsen inplannen

Elke dag fietsen gaat helaas niet. “Of ik de fiets of auto neem hangt het wel een beetje af van de weersomstandigheden. Als het heel hard regent is fietsen echt geen pretje. Daarbij kan je, afhankelijk van je werkzaamheden die dag, niet verregend aankomen. Maar ik probeer wel minstens 2x per week op de fiets te komen.”

Fietssnelweg maakt fietsen prettiger

Dankzij de fietssnelweg komt hij maar weinig stoplichten tegen. “Als ik niet over de fietssnelweg ga kom ik zo’n 15 stoplichten tegen, via de fietssnelweg zijn dit er maar 3. Daarnaast vermijd ik op de fiets wegwerkzaamheden en files. Dat voorkomt toch wel een beetje stress en irritatie.”

Heerlijk proefbrood

De grootste motivator voor fietsen is voor Robert-Jan toch wel een betere conditie en gezondheid. Dat hij daarnaast de spitspunten in kan ruilen voor leuke verrassingen is een fijne bijkomstigheid. Het proefbrood bestelt hij zeker nog een keer, maar ook de Jopen Bitterballen bestelt hij binnenkort uit de webwinkel!

Ook meedoen aan Beter op weg om te sparen voor leuke beloningen? Klik hier om je in te schrijven! 

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/