Chateau Amsterdam

Wie zijn jullie?

Chateau Amsterdam is de eerste urban winery van Nederland. Wijn gemaakt in een stedelijke omgeving met Europa als haar achtertuin. Door de druiven te verplaatsen in plaats van de flessen brengen het productieproces dichterbij de mensen.

Wat ooit begon als een onschuldig project tussen vader en zoon, werd al snel een avontuur voor velen. Familie Harrewijn (what’s in a name) had altijd al een passie voor wijn maar wijn produceren was tot toen meer een droom dan werkelijkheid. Na de opkomst van stedelijke bierbrouwerijen in Amsterdam, leek onze hoofdstad de uitverkoren plek voor een experiment in de wijn. In 2017 viel ons oog op een grote leegstaande fabriekshal in Amsterdam-Noord, met uitzicht over
het IJ. Met innovatie, duurzaamheid en kwaliteit als onze kernwaarden begonnen we met een kleinschalige productie van slechts 5.000 flessen. Nu, drie jaar na dato, staan we aan de vooravond van de botteling van een bescheiden 40.000 flessen.

Wil je ook meedoen met Beter op weg?

Schrijf je nu in en spaar meteen mee voor spitspunten!

Meedoen

Waarom doet Chateau Amsterdam mee aan Beter op weg?

Wij doen mee aan Beter op weg omdat we mee willen bewegen in de CO2 revolutie. In ons eigen bedrijf én in de rest van Nederland.

Door uitsluitend te werken met biologisch fruit, zo min mogelijk in te grijpen tijdens de vinificatie en op zoek te gaan naar duurzamere manieren van transport én afvalstromen weer waarde te geven doen we ons best de CO2 van Chateau Amsterdam te reduceren. Ook verplaatsen we de druiven in plaats van de flessen. Daarmee brengen we het productieproces dichterbij de mensen.

Door mee te doen aan Beter op weg hopen we mensen te stimuleren om op de fiets te stappen. De hele week fietsen, ondertussen de CO2 uitstoot reduceren en dan op vrijdag een heerlijke fles, in Amsterdam geproduceerde, biologische wijn opentrekken. Dat haalt toch iedereen over de streep om te werken aan een betere wereld?

Webshop

Waarvoor kan je je spitspunten inruilen bij Chateau Amsterdam?

Via Beter op weg spaar je voor flinke korting op de Chardonnay of Tempranillo van Chateau Amsterdam:

  • Een biologische Chardonnay. Herkomst: Cantina Sociale di Trento, Italië. Smaakpatronen: Bouquet van citrus, abrikoos en groene appel. Boterig en romig (normaal €14,95)
  • Tempranillo The Wild Horse. Herkomst: Viveros Plantvid, Valencia, Spanje. Smaakpatronen: Roble stijl. Cacao, donkere kersen en vanille tonen (normaal €15,95)

Voor een fles rode of witte wijn lever je 100 spitspunten in, waardoor je een korting ontvangt van €4,95 of €5,95 en nog maar €10 hoeft af te rekenen. In onze webshop vind je meer informatie en kun je een fles bestellen.

 

Chateau Amsterdam
Gedempt Hamerkanaal 139, 1021 KP Amsterdam
Telefoonnummer: 31619850042
E-mail: Remy@chateau.amsterdam