Christiaan Lievers fitst met Beter op weg

Net als veel mensen doet Christiaan Lievers zijn werk voornamelijk zittend. Daarom fiets hij naar zijn werk. “Ik heb een kantoorbaan als ontwikkelaar van algortimes bij de Sensys Gatso Group. Wij ontwikkelen flitspalen. De hele dag ben ik met mijn hoofd bezig en beweeg ik nauwelijks. Daarom vind ik het prettig om naar mijn werk te fietsen. En bewegen is gezond hè?

Windkracht 8

Een woon-werkritje kost Christiaan iets meer dan een uur. Een beetje afhankelijk van het weer, fietst hij meestal minder dan een uur en 10 minuten. “Een keer had ik windkracht 8 tegen, toen heb ik er een uur en 3 kwartier over gedaan. Maar dat komt niet vaak voor. Ik ben een tijdje met de trein gegaan, maar dat kost bijna evenveel tijd als op de fiets. En het heeft ook wel wat: zo op de fiets tegen de elementen in.”

‘De app denkt dat ik een auto ben’

Christiaan is een van de ca 10000 gebruikers in Nederland van een snelle e-bike. Hij is mee gaan doen aan Beter op weg, omdat de vergoeding voor spitsmijden in de eerste 3 maanden een aardige bijkomstigheid is. Daarna gaat hij door met spitspunten sparen voor een leuke activiteit. De livemobilityapp werkt in zijn geval, met de speed bike, wat minder goed. Hij gaat zo snel dat de app denkt dat hij met de auto rijdt. Hij past zijn ritten daarom achteraf met de hand aan, voordat hij ze publiceert. Gelukkig kan dat.

Afstand

Voor de afstand die Christiaan dagelijks overbrugt is de snelle e-bike juist wel heel geschikt. Hij fiets van Leiden naar de Waarderpolder, 35 kilometer enkele reis. “Toen ik ermee begon, sprak ik er met een college over. Die werd enthousiast en heeft nu ook een speedbike gekocht en fietst van Amsterdam naar Haarlem.”

Goede combi

“Voor mij is het belangrijkste argument om te gaan fietsen dat ik nu lekker beweeg. Ik houd niet erg van sporten en naar je werk moet je toch. Dat is dus zo een prima combinatie. Wat ook stimuleert om te gaan fietsen is dat je de files ontloopt,zo zou ik met de auto elke middag vast staan rond Schiphol. Ik rijd zelf motor, maar ook op de motor is de file echt vervelend.”

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/