Fietsen is gezond, en niet zo’n beetje. In Groot Brittannië is onderzoek gedaan naar de effecten van fietsen naar het werk. Hieruit blijkt dat fietsen naar het werk verbluffende gezondheidswinst oplevert.

De kans op een hartkwaal blijkt in het Britse onderzoek 46% lager bij de fietsers dan bij de mensen die met de auto of het OV reizen. De kans om kanker te krijgen is 45% lager.

Fietsers zijn beter af

De woon-werk fietsers bleken ook 41% minder kans op overlijden te hebben dan mensen die met de auto of het OV reizen! De kans op overlijden aan een hartkwaal bleek zelfs 52% lager dan bij mensen die de auto, bus of trein nemen. Wie voor woon-werkverkeer gebruik maakt van de fiets is dus echt beter af!

30 km per week

Voor het onderzoek werden 263.450 mensen vijf jaar lang gevolgd. Hun gemiddelde leeftijd was 53 jaar. Er werd gevraagd of zij regelmatig met de auto, het OV, de fiets, lopend, of met een combinatie daarvan naar hun werk gingen. De fietsers reden gemiddeld zo’n 30 km per week. Dat is 2 dagen per week een afstand van 7,5 km heen en 7,5 weer terug.

Zelf de cijfers nalezen? Lees hier het hele artikel (in het Engels) over dit onderzoek.

 

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/