file Schotelbrug Waarderpolder

Jij staat vast en zeker ook vaak stil op de Oudeweg of de Waarderweg. Of voor een van de bruggen De Waarderpolder in of uit. Elke ochtend naar je werk en ‘s middags op weg naar huis: file! De economie groeit en de hele metropoolregio slibt dicht. Dat merk je.

Natuurlijk zijn er maatregelen nodig. Van verschillende kanten zoals door de Industriekring Haarlem, wordt gepleit voor een snelle verbreding van de Oudeweg. Maar er zijn meer mogelijkheden, zoals de spits mijden. Wat kun je doen?

Mijd de file, kies alternatieven

Sluit je aan bij Beter op weg en kies alternatieven voor de spits!

  1. Laat je auto staan en reis met het OV en onze eigen deelfiets voor het laatste stuk tussen trein of bus en je werk
  2. Vertrek later of juist eerder met de auto. Reis buiten de spits.
  3. Spreek met je werkgever af dat je ook thuis kan werken.
  4. Zoek collega’s om te carpoolen.
  5. Stap uit de auto en op de fiets.

Bespreek wat voor jou en je werkgever werkt

Beter op weg beloont je vervolgens voor elke gemeden spitskilometer! We beginnen met 4 weken je huidige reisgedrag naar je werk te meten (de nulmeting). Daarmee berekenen wij hoeveel spitsmijdingen je per week kunt maken.

Doe ook mee! Meld je aan en wij sturen je een uitnodiging en een link om de livemobility app te downloaden. Daarmee meten we je reisgedrag. De maandag nadat je de app hebt geinstalleerd, begint jouw nulmeting. Mijd de spits en ga beter op weg!

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/