Dinsdag lunchte het Beter op weg-team met een select gezelschap van bedrijfscoördinatoren van bedrijven die al meedoen aan Beter op weg. We kregen hele goede tips, die we hier graag met je delen! Jij kan er je voordeel mee doen. Wij gaan zeker aan de slag met de ervaringen en het opbouwende commentaar van de coordinatoren.

4 x spitsmijden

Het gesprek aan tafel kwam direct op het verschil tussen Deelnemers en Ambassadeurs. We merken vaker dat hier vragen over zijn. Voor de duidelijkheid: een Deelnemer ruilt voor minimaal 4 woon-werkritten per week tijdens de spits de auto in voor de fiets. Hij gáát fietsen! Hij maakt spitsmijdingen. Ambassadeurs kiezen al de fiets of het ov voor hun woon-werkverkeer en hebben daardoor geen mogelijkheden om 4 extra spitsmijdingen te gaan maken. Zij kunnen mee doen aan Beter op weg, maar fietsen pas voor geld en punten als zij 2 Deelnemers motiveren om uit de auto te stappen en de spits te gaan mijden.

Livemobility app: auto, ov en fiets

Zoals je weet, komt uit de nulmeting of je Deelnemer of Ambassadeur van Beter op weg bent. Tijdens de kennislunch hoorden wij van de coordinatoren dat dit bij sommige mensen niet goed is gegaan. Zij kwamen vaak met de auto en gaan nu voor de fiets. Maar toch zijn ze als Ambassadeur geregistreerd. Dit kan komen door de manier waarop iemand de Livemobility app instelt. Als je alleen de fiets als reismogelijkheid activeert, dan maakt de app van ál je ritten fietsritten. Andere mogelijkheden zijn er dan niet voor de app. Dus: het is belangrijk dat je bij de instellingen (in je profiel) alle manieren waarop je wel eens reist invult: auto, ov en fiets.

Te hard

We hoorden dat het ook wel eens voorkomt dat mensen zó hard fietsen dat de app denkt dat zij met de auto rijden. Dat kan bijvoorbeeld als je op een elektrische fiets of een speed pedelec rijdt. Als dat gebeurt, kun je online (in Livemobility Desktop) je ritten controleren en corrigeren.

Tips

Zorg dus dat alles goed staat ingesteld. Zowel je instellingen in de app als je geregistreerde ritten in je dashboard. Staat in jouw app-instellingen alleen de fiets? Verander het dan in je profiel. Zie je alleen fietsritten in je dashboard? Je kan ook online (in Livemobility Desktop) je geregistreerde ritten controleren en de woon-werkritten die niet goed in je overzicht staan, verbeteren.

Servicedesk helpt je graag

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de Servicedesk. We kregen het compliment dat die heel goed is! Servicedesk@beteropweg.com of 085-0653700.

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/