De hoeveelheid broeikasgas in de lucht stijgt sterk. Het meteorologisch bureau van de Verenigde Naties zegt dat vorig jaar het hoogste niveau in 800.000 jaar is bereikt.

De toename van de hoeveelheid CO2 was vorig jaar anderhalf keer zo groot als de gemiddelde stijging in de afgelopen tien jaar. Als oorzaak wordt de combinatie van de mens en het weerfenomeen El Niño genoemd. De waardes van het rapport zijn gebasseerd op metingen verricht in 51 verschillende landen verspreid over de wereld.

Volgens de VN-meteorologen worden de klimaatdoelen van Parijs niet gehaald als de opwarming in dit tempo doorgaat. Een van de afspraken is dat de temperatuur op aarde hooguit twee graden mag stijgen en liefst minder, maar dat gaat volgens de wetenschappers op deze manier niet lukken.

De Verenigde Naties waarschuwen voor ernstige verstoringen van het ecologisch systeem en een gevaarlijke temperatuurverhoging als de hoeveelheid broeikasgas verder toeneemt.

Haarlem wil in 2030 klimaatneutraal zijn en zet daarvoor tal van middelen in via de Groene Mug. Ook Beter op weg draagt met het stimuleren van de fiets voor woon-werkverkeer bij aan minder CO2 uitstoot. Meld je vandaag nog aan.

Bron: NOS, Nu.nl,

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/