Jeroen Helsloot werkt bij Iv-industrie als senior piping/mechanical engineer en woont in Heemskerk. Dat is ongeveer 18 km fietsen naar zijn werk in Haarlem. Vanaf mei 2017 fietst hij gemiddeld 2 tot 3 keer per week 55 minuten, inclusief overtocht met de pont, naar zijn werk. Ondanks de kortere reistijd met de auto, kiest hij toch voor de voordelen van fietsen.

Vaker buiten

Voordat Jeroen deelnam aan Beter op weg ging hij altijd met de auto naar zijn werk. Inmiddels probeert hij zoveel mogelijk op de fiets naar zijn werk te gaan. “Ik vind het prettig om wat vaker buiten te zijn, anders zit ik toch veel binnen op kantoor. Daarnaast ben ik door het fietsen al een paar kilo afgevallen.”

Voordelen

Het spitsmijden bevalt Jeroen prima. “Ondanks dat ik met de auto een kortere reistijd heb en dus iets langer op mijn bed kan blijven liggen weegt dat niet op tegen de voordelen van het fietsen zoals: de lichaamsbeweging, de kostenbesparing, de milieuwinst en je kan je hoofd weer even leeg maken. De kilometervergoeding en daarna het spitspuntensparen van Beter op weg is daarbij een goede stimulans.”

Spaarproducten

Jeroen heeft inmiddels al heel wat producten bij elkaar gefietst. Zo heeft hij al een Bakkerij van Vessem proefbrood en spaartaart, een cadeaubon van Simon Levelt, een wenskaarten box en korting op een high tea!

Ook meedoen aan Beter op weg om te sparen voor leuke beloningen? Klik hier om je in te schrijven! 

Benieuwd naar ervaring van anderen? Lees hier andere berichten over de deelnemers en hun ervaring met Beter op weg.

 

 

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/