Zo werkt Beter op weg

Met z’n allen gaan we zorgen voor minder files in en om Haarlem. Omdat het anders en duurzamer moet! We laten de auto staan en gaan met de fiets of het ov naar ons werk of werken thuis.  Deelnemers worden door punten te verdienen gemotiveerd om de spits te mijden en duurzamer te reizen.

Dat kan door:

  1. Met de auto buiten de spits te reizen. Hiermee verdien je 0,5 punt per kilometer.
  2. Met het openbaar vervoer te reizen (en eventueel aansluitende de Deelfiets te gebruiken). Zo verdien je 0,75 punt per kilometer.
  3. Met de eigen fiets reizen en verdien 1 punt per kilometer.

Zodra deze ritten zijn vastgelegd en GOEDGEKEURD met de Livemobility app ontvangen medewerkers direct de punten.

Smartphone app
Je legt je ritten automatisch vast via de Livemobility app. Deze installeer je op je Android of Apple smartphone. Kijk je ritten altijd even na zodat je zeker weet dat ze goed zijn geregistreerd. Daarna ga je de ritten goedkeuren in Livemobility Desktop, zodat ze doorgestuurd worden naar Beter op weg en de spaarpunten worden toegekend!

Desktop app
We hebben alleen je woon-werkritten tijdens de spits nodig, dus vul dit iedere week in. Werk je bijvoorbeeld alleen maandag, dinsdag en donderdag? Vul dan per week 6 spitsritten in en je registratie is klaar! Zodra deze ritten met de Livemobility app zijn vastgelegd en GOEDGEKEURD, ontvang je direct de spaarpunten die je kan omzetten in leuke cadeaus of kortingen uit de webshop.

Collega’s uitnodigen om mee te doen
Doe jij al mee aan het project dan kun je punten verdienen door collega’s uit te nodigen die nog niet meedoen. Ga hiervoor naar Livemobility Desktop en druk op de blauwe knop bovenin het scherm. Zodra deze collega jouw uitnodiging accepteert en een account heeft aangemaakt ontvang je 25 punten. Dus wacht niet langer en zorg ervoor dat al je collega’s meedoen!

 

Je kunt nu met je bedrijf meedoen aan Beter op weg.

Meer dan 85 Haarlemse bedrijven doen al mee. De auto laten staan en een paar keer per week op de fiets of met het ov naar het werk levert immers heel veel op! Medewerkers zijn gezonder en worden daarvoor ook nog eens beloond. Gezonde en fitte medewerkers waarderen de beloning die mogelijk wordt gemaakt door hun werkgever. Daarnaast helpt Beter op weg bij het terugdringen van Co2-uitstoot. Laat u overtuigen door één van onze accountmanagers of schrijf uw bedrijf direct in!

Klaar om te beginnen?

Maak hier een account aan om mee te doen. We gebruiken de applicatie van Livemobility om de ritten te registreren via je smartphone. Deze is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Zodra de app op je telefoon en je je persoonlijke bedrijfscode hebt ingevuld, vul je je huidige mobiliteitsprofiel in. Dit profiel is een weergave van je huidige woon-werkritten. Geef per dag aan welke vervoerswijze je gebruikt en of je tijdens de spits reist.

Je kunt nu direct beginnen met punten sparen door zoveel mogelijk spitsmijdingen te maken. Stap op de fiets, maak gebruik van het openbaar vervoer of gebruik je auto buiten de spits! Weten hoeveel punten je kan verdienen? Lees de spelregels hier.

Dus ben jij klaar voor een gezondere woon-werkrit? Schrijf je dan meteen in!

Het doel van Beter op weg

Beter op weg levert een bijdrage aan het verminderen van spitshinder en het verbeteren van de luchtkwaliteit voor allen die in Haarlem werken en wonen. Beter op weg wil ook de vitaliteit van werknemers verbeteren en de regio bereikbaar houden. Dat is hard nodig, want het aantal en de lengte van de files nemen hard toe. Bovendien kan een werkgever geld besparen én een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Daarnaast worden medewerkers fitter en wordt de woon-werk route sneller afgelegd.