Zo werkt Beter op weg

Beter op weg is het spitsmijdingsproject van Haarlem. Met z’n allen zorgen we voor minder files in en rondom Haarlem. Waarom? Omdat Haarlem de file hoofdstad van Nederland is en dit anders moet! We laten de auto tijdens de spits staan en gaan met de fiets of het OV naar kantoor. Zo reizen we gezonder, zonder files en krijgen we een beloning voor onze woon-werkritten.

Deelnemers

Medewerkers worden door middel van punten gemotiveerd om de spits te mijden bij woon-werkritten. Spitsmijden wordt gedaan door:

  1. Met de auto buiten de spits te reizen. Hiermee verdien je 0,5 punt per kilometer.
  2. Met het openbaar vervoer te reizen (en eventueel aansluitende de Deelfiets te gebruiken). Zo verdien je 0,75 punt per kilometer.
  3. Met de fiets te reizen en 1 punt per kilometer verdienen.

Zodra deze ritten zijn vastgelegd en GOEDGEKEURD met de Livemobility app ontvangen medewerkers direct de punten.

Collega’s uitnodigen om mee te doen

Doe jij al mee aan het project dan kun je punten verdienen door collega’s uit te nodigen die nog niet meedoen. Ga hiervoor naar Livemobility Desktop en druk op de blauwe knop bovenin het scherm. Zodra deze collega jouw uitnodiging accepteert en een account heeft aangemaakt ontvang je 25 punten. Dus wacht niet langer en zorg ervoor dat al je collega’s meedoen!

Desktop app

Je legt je ritten vast via de Livemobility Desktop app. We hebben alleen je spitsritten nodig (woon-werkritten tijdens de spits) dus vul dit zelf iedere week in. Werk je bijvoorbeeld alleen maandag, dinsdag en donderdag? Vul dan 6 spitsritten in Livemobility in per week en je registratie is klaar!

Mobiele app

Je kunt ook gebruik maken van de Livemobility app. Deze mobiele app installeer je op je smartphone en helpt je om dagelijks je ritten in te schatten. Kijk je ritten altijd even na zodat je zeker weet dat ze goed staan. Even goedkeuren in Livemobility Desktop, dan worden ze vanzelf doorgestuurd naar Beter op weg en kun je genieten van je vergoedingen!

Het doel van Beter op weg

Beter op weg gaat een flinke bijdrage leveren aan minder spitshinder voor mensen die in Haarlem werken. Beter op weg wil daarmee de luchtkwaliteit verbeteren en de regio bereikbaar houden.

Dat is hard nodig want het aantal en de lengte van files neemt toe. Bovendien kun je als werkgever geld besparen én uw bijdrage leveren aan minder CO2 uitstoot. Daarnaast worden medewerkers fitter en leggen de woon-werk route sneller af.

Je kunt nu met je bedrijf meedoen aan Beter op weg.

Bekijk de Beter op weg Uitlegvideo

Kosten van deelname

Deelname aan het spitsmijdingsprogramma Beter op weg is helemaal gratis. Met elke extra spitsmijding spaar je voor fantastische cadeaus in onze webshop!

Klaar om te beginnen?

Maak hier een account aan om mee te doen. We gebruiken de applicatie van Livemobility om de ritten te registreren via je smartphone. Deze is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Zodra de app op je telefoon en je je persoonlijke bedrijfscode hebt ingevuld, vul je je huidige mobiliteitsprofiel in. Dit profiel is een weergave van je huidige woon-werkritten. Geef per dag aan welke vervoerswijze je gebruikt en of je tijdens de spits reist.

Je kunt nu direct beginnen met punten sparen door zoveel mogelijk spitsmijdingen te maken. Stap op de fiets, maak gebruik van het openbaar vervoer of gebruik je auto buiten de spits! Weten hoeveel punten je kan verdienen? Lees de spelregels hier.

Dus ben jij klaar voor een gezondere woon-werkrit? Schrijf je dan meteen in!