Hoe gaat het met de Giro uitdaging?

De Giro is al ruim twee weken bezig en de klassementsstrijd is in volle gang. Met nog ruim een week te gaan staat nu, 23 mei, Valerio Conti op nummer 1 en de beste Nederland volgt op nummer 12 Bauke Mollema.

Tom Dumoulin

Giro winnaar 2017 Tom Dumoulin moest helaas de Giro verlaten. In de 4e etappe was hij betrokken bij een valpartij vlak voor de finish. Na goedkeuring van de artsen begon Dumoulin toch aan de 5e etappe maar helaas, hij had geen kracht in zijn knieën en besloot alsnog te stoppen.

Podiumplek

Bauke Mollema staat op dit moment 3.45 achter op de nummer 1.  Hij kijkt terug op een goede tijdrit naar San Marino. Volgens zijn zeggen ‘één van mijn beste tijdritten’. In deze rit eindigde Mollema als 3e. Gaat Mollema dit jaar voor een podiumplek? Hij wil zelf waken voor euforie. Er is nog ruim een week te gaan en de bergetappes komen er ook nog aan.

De Beter op weg Giro uitdaging!

Wij daagde onze fietsende deelnemers uit om vanaf de start van de Giro tot de finish zo vaak mogelijk de spits te mijden door in de drie weken van de Giro virtueel de langste etappe van 237 km met de Giro ‘mee te fietsen’ en 237 punten te publiceren. Beter op weg verdubbelt vervolgens van hen die deze uitdaging halen, de 237 spitspunten, en schenkt deze namens de winnaars aan Childslife, chances for children.

Doe jij mee? Hoeveel kilometers heb jij al gefietst sinds de start van de Giro op 11 mei?