Fabrikanten van gemotoriseerde voertuigen voeren er al decennia lang onderzoek naar uit: wat is het ideale voertuig voor in de stad? Veel mensen gebruiken momenteel een keten van vervoersmiddelen, zoals eerst de fiets, dan het openbaar vervoer, om vervolgens nog een stuk te moeten lopen. Of ze gaan naar het OV met de auto, om een bus te nemen, om een tram te nemen om een stuk te lopen. Maar wat als ze een voertuig ontwerpen dat op elektriciteit rijdt, klein is en grote afstanden kan doen?

Mini auto

Sommige afstanden zijn gewoonweg te lang om te lopen of te fietsen. Scooters zijn natuurlijk allang populair, maar is niet voor iedereen het gewenste niveau van luxe. Voor deze mensen bestaan alternatieven als de Birò car, een mini auto die dankzij het kleine formaat flexibel door het verkeer beweegt en gratis op de stoep mag parkeren. Helaas zijn auto’s als dit momenteel redelijk duur en is een rijbewijs verplicht.

Het beste alternatief

Hoewel mini-elektrische auto’s misschien wel het vervoer van de toekomst zijn, hebben we momenteel als beste alternatief voor de auto nog steeds de fiets! Vermijd die files en kom snel, voordelig en gezond op je werk. Voor de lange afstanden is er elektrische ondersteuning, maar het kan natuurlijk ook geheel op eigen spierkracht!

Bron: ElsevierJuist

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/