Beteropweg-file-Haarlem

Haarlem is de nieuwe filehoofdstad van Nederland. Volgens de Traffic Index van TomTom leverde een rit in Haarlem in 2016 gemiddeld 27 procent vertraging op door verkeersopstoppingen. Dat komt erop neer dat een automobilist die dagelijks in Haarlem naar zijn werk rijdt zo’n honderd uur in de file heeft gestaan. Dit is hét moment om voor de fiets te kiezen!

Sneller

Laat de spits achter je! Ontdek hoeveel sneller, frisser, goedkoper en makkelijker jij op je werk bent. In de stad is de fietser gemiddeld 5% sneller op de bestemming dan de automobilist, in de grotere steden (vanaf 100.000 inwoners) zelfs meer dan 10% sneller. En dat is als er géén files staan.

De cijfers

De TomTom Traffic Index, die dinsdag werd gepubliceerd, is ’s werelds meest accurate lijst van verkeersopstoppingen in stedelijke gebieden. TomTom meet namelijk als enige de daadwerkelijke reistijden van automobilisten op zowel snelwegen als secundaire wegen.

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/