Bolt Mobility heeft 3,1 miljoen euro aan groeigeld opgehaald via een crowdfund-campagne op Seedrs, tweemaal zoveel als gepland. De Nederlandse startup, die zichzelf de ‘Nederlandse Tesla op twee wielen’ noemt, is op een missie om benzine-slurpende, milieuvervuilende scooters permanent te vervangen door elektrische scooters.

Eerder dit jaar wisten oprichters Marijn Flipse en Bart Jacobsz Rosier al 1,9 miljoen euro in een financieringsronde te scoren. De opbrengst van de crowdfunding zal worden gebruikt om Bolt’s elektrische scooter met internetverbinding volgend jaar in de VDL-fabriek in serieproductie te nemen.

Marijn Flipse: “Toen ik erachter kwam dat deze scooters 2700x zo vervuilend kunnen zijn als een moderne auto, was dat voor mij de trigger om op zoek te gaan naar een beter en logischer alternatief: een elektrische scooter.

Maar ik vond alleen maar scooters die op amateuristische wijze waren omgebouwd van brandstof naar elektrisch, van een ondermaatse kwaliteit. Ik wist dat het technisch mogelijk was om het anders en beter te doen: het idee voor AppScooter was geboren.”

De AppScooter van Bolt is op elk vlak beter dan de povere omgebouwde brandstofscooters van dit moment. “We hebben hem volledig vanaf de grond af ontwikkeld als een elektrisch en slim voertuig, en daardoor is AppScooter sneller, gaat hij verder en is de eerste scooter die apps draait in de cockpit. Hiermee bouwen we een heel nieuw platform met talloze mogelijkheden voor zowel b2b als b2c.”

Yep: Bolt Mobility verkoopt geen scooter, maar een volledige value proposition die het leven van de klant makkelijker maakt. “Van hoe AppScooter gemaakt wordt, tot hoe hij wordt verkocht en geserviced. Alles wat we doen heeft één enkel doel: Personal transport zo gemakkelijk en efficient als mogelijk maken.”

Van hun leeftijd hebben de scooterjongens weinig last. “Veel mensen reageren positief en vinden het gaaf en inspirerend om te zien hoe onze generatie de wereld positief gaat veranderen. Voor ons is leeftijd nooit een probleem of obstakel geweest.”

Bron: Sprout.nl
Meer coole nieuwe manieren om je voort te bewegen zie je hier.

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/