De allergemakkelijkste manier om de spitsfiles te mijden is thuiswerken. Marijke Gladon van edilon)(sedra heeft het voorrecht om dat 1 dag per week te kunnen doen en het bevalt haar prima. Als dat ook bij jouw werkzaamheden past, stel het dan eens voor aan je baas.

Op haar thuiswerkdag kan Marijke zonder afleiding veel stukken lezen en taken uit werken. “Ik werk vier dagen in de week en vind daardoor 1 dag per week thuis werken genoeg. Als ik meer dagen per week niet op de locatie aanwezig zou zijn mis ik te veel informatie.

“Gelukkig staat mijn leidinggevende er achter dat ik thuis werk, omdat ik voor mijn werk niet afhankelijk ben van anderen en ik veel lees en schrijfwerk heb. Voor mij persoonlijk is het voordeel dat het bijna 2 uur reistijd scheelt en ik vervolgens veel efficiënter werk zonder alle verstoringen.”

Thuiswerken heeft positieve invloed op werk

“Thuiswerken is enkele jaren geleden begonnen in situaties waarin ik bijvoorbeeld in het weekend iets moest doen of wanneer ik me niet fit genoeg voelde om naar de zaak te gaan en me normaal ziek zou melden. Dat het een positieve invloed op mijn werk had, is doorslaggevend geweest om dit structureel in te zetten. Binnen onze organisatie werken nu steeds meer mensen af en toe thuis als hun werkzaamheden dit toelaten.”

Optimale inrichting werkplek en werktijd

De voordelen die voor Marijke gelden, gaan voor veel mensen op: de reistijd ontbreekt en je hebt geen of nauwelijks verstoringen tijdens je werk. Marijke: “Thuis kan je zelf je werkplek en werktijd optimaal inrichten, op de zakelijke telefoon na. Maar ook dat kun je wel beïnvloeden door in je agenda blokken aan te geven waarin je telefonisch niet bereikbaar bent. Enkele jaren geleden werd dit nog niet gewaardeerd maar ik zie de trend verschuiven en de acceptatie onder andere collega’s toenemen.”

Bespreek de mogelijkheden

Het thuiswerken bevalt Marijke bijzonder goed en zij wil dit in de toekomst graag blijven doen.  Ook thuiswerken en de spits mijden? Kijk of ook jouw werkzaamheden zich daarvoor lenen en bespreek de mogelijkheden.

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/