Het aantal verkochte fietsen is in 2017 voor het eerst in jaren gestegen. Vorig jaar werden 957.000 fietsen verkocht. Dat is een stijging van 3,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Verkoop elektrische fietsen

Met 294.000 exemplaren is inmiddels bijna een op de drie verkochte fietsen een elektrische fiets, blijkt vrijdag uit cijfers van RAI Vereniging en BOVAG na een steekproefonderzoek van onderzoeksbureau GfK. De verkopen van e-bikes namen met 8,7 procent toe ten opzichte van 2016.

Na het verkooprecord van 1,4 miljoen fietsen in 2007 daalde de fietsverkoop jaar op jaar. De totale omzet steeg voor het vijfde jaar op rij, tot een recordniveau van ruim 976 miljoen euro.

De groeiende verkoop van elektrische fietsen gaat ten koste van de hybride fietsen en stadsfietsen. Maar met 399.000 nieuwe exemplaren heeft de stadsfiets nog altijd een marktaandeel van 42 procent.

Gemiddelde bedrag nieuwe fiets

Het gemiddelde bedrag dat aan een nieuwe fiets werd besteed, lag vorig jaar met 1.020 euro 10 euro hoger dan het jaar ervoor.

 

Bron: Nu.nl

 

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/