Steeds meer medewerkers van bedrijven in de Waarderpolder laten tijdens de spits hun auto laten staan en nemen de fiets naar het werk. Van doorgewinterde fietsers die de routes op het bedrijventerrein goed kennen, krijgen wij bij Beter op weg ook meldingen over de fietspaden. Onze fietsers zien mogelijkheden voor verbeteringen. Wij geven alle opmerkomgen over fietspaden, routes en veilhheid door aan de gemeente Haarlem, zodat zij de Waarderpolder fietsvriendelijker kunnen maken!

Veiliger Waarderveldweg

Over de Waarderveldweg hebben wij verschillnde meldingen ontvangen. Fietsers geven aan dat de situatie op het gedeelte van de Waarderveldweg tussen de Industrieweg en de Tappersweg niet veilig is. Het asfalt is er slecht aan toe en de verkeersituatie is onduidelijk en onoverzichtelijk Daardoor is het op dit stuk Waarderveld voor fietsers soms gevaarlijk.

Nieuw asfalt en een nieuwe inrichting van de Waarderveldweg stonden al gepland. Begin dit jaar is het ontwerp gemaakt. De opmerkingen van onze Beter op weg-fietsers zijn nu meegenomen in het ontwerp.

Rode rijstroken

De weg krijgt rode rijstroken voor fietsers. Daarnaast wordt het trottoir verlaagd in de bocht naar rechts – komende vanaf de Industrieweg. Zo kunnen fietsers makkelijker en veiliger binnendoorsteken tussen de bedrijfsunits door naar de Tappersweg. De gemeente verwacht dat de Waarderveldweg tussen Industrieweg en Tappersweg nog voor de zomer van 2017 wordt aangepakt.

Meld je verbeterpunten

Met de andere verbeterpunten van onze fietsers heeft de gemeente nog geen concrete stappen ondernomen. Maar om fietsbeleid en fietsveiligheid in de Waarderpolder hoog op de agenda te krijgen, gaan wij door met al jouw meldingen, opmerkingen, tips en verbeter-ideeen door te geven aan de gemeente. Natuurlijk hopen wij dat verbeterde fietsomstandigheden nog meer mensen aanmoedigt om de auto te laten staan en de fiets te pakken.

Fietst jij vaak in de Waarderpolder en heb je opmerkingen of suggesties? Neem dan contact met ons op! info@beteropweg.com

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/