We zitten bijna altijd en overal. Ook tijdens ons werk én op weg daarnaartoe. De enige remedie: beweeg! Benut daarom je woon-werkverkeer voor je dagelijkse portie fitheid. De top 5 redenen waarom een half uur fietsen per dag een boost voor je gezondheid is. Nummer 2: Fietsen houdt de bloedvaten schoon.

Betere samenstelling

Slank zijn is niet alleen fijn, maar ook gezond voor je hart en bloedvaten. Lichaamsvet produceert slechte stoffen en verstoort hiermee bijvoorbeeld de hormoonhuishouding. Vet op de verkeerde plek kan ook ziektes tot gevolg hebben. Regelmatig fietsen verbetert de samenstelling van het bloed en de stroming ervan, aldus arts en onderzoeker Annabelle Slingerland (Leids Universitair Medische Centrum).

Minder hart- en vaatziekten

Door de beweging worden afvalstoffen beter afgevoerd en raken de bloedvaten minder snel verstopt, waardoor de kans op hart- en vaatziekten drastisch verlaagd wordt. Fietsen is ook goed voor de flexibiliteit van de bloedvaten en de toestand van de vaatwanden. Een half uur fietsen is al genoeg, maar zijn de wanden al dichtgeslibd dan is het verstandig om een uurtje te gaan fietsen.

Pak de fiets!

De waarde van een dagelijks fietstochtje naar je werk is dus nauwelijks te overschatten! Meer weten over de voordelen van fietsen? Lees dan het boekje Fietsen als medicijn.

 

 

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/