De 5 beste redenen voor je gezondheid om jou uit de auto en vaker op de fiets te krijgen. Reden nummer 3 (na vetverbinding en schone bloedvaten ): Fietsen helpt tegen diabetes!

Teveel glucose

Bijna de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht. Diabetes wordt veroorzaakt door een verstoorde energiehuishouding. Daarbij wordt overtollige energie omgezet in lichaamsvet en glucose in het bloed. Het insulinegehalte stijgt daardoor en zo kun je diabetes type 2 krijgen. Om het energieoverschot in het lichaam te beperken, is bewegen nog belangrijker dan minder eten.

Diabetes proces omkeren

Bewegen is hét middel om diabetes tegen te gaan en zelfs om het proces om te keren. Oud-schaatser en hoogleraar Harm Kuipers zegt dat het proces van een beginnende diabetes type 2 omkeerbaar is door fietsen. Kuipers pleit voor vaker fietsen. Door de beweging van het fietsen worden spieren gevoeliger voor insuline en nemen ze de suiker beter op. Ook na de lichamelijke activiteit duurt dit effect voort.

Pak de fiets!

De waarde van een dagelijks fietstochtje naar je werk is dus nauwelijks te overschatten! Meer weten over de voordelen van fietsen? Lees het hele boekje Fietsen als medicijn 

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/