Een half uur fietsen per dag is al genoeg voor veel gezondheidswinst. Bijvoorbeeld een ritje van huis naar werk en terug. Reden nummer 5: Fietsen beschermt je hersenen.

Beter geheugen

Door te fietsen ga je het verval van je brein tegen. Je houdt niet alleen een beter geheugen, je kunt ook beter plannen als je regelmatig aan lichamelijke activiteit zoals fietsen doet, aldus hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn.

Meer verbindingen

Beweging beschermt je geheugen doordat je daarmee het aantal verbindingen tussen je hersencellen vergroot. Dat gebeurt in de hippocampus. Dit is het gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk is voor je geheugen. Door actieve lichaamsbeweging kunnen de verschillende delen van hersenen namelijk beter onderling communiceren.

Pak de fiets!

De waarde van een dagelijks fietstochtje naar je werk is dus nauwelijks te overschatten! Meer weten over de voordelen van fietsen? Lees het hele boekje Fietsen als medicijn 

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/