Het bestuur van Stichting Beter op weg meent dat wethouder Cora-Yfke Sikkema goed bezig is door fietsen bij werkgevers te promoten als het alternatief voor de auto voor woon-werkverkeer. Op deze manier plaatst zij het thema fietsen bij bedrijven op de agenda. Bestuurslid Hans Groen zegt dat de stichting de wethouder, het gehele college van B&W en de gemeenteraad wil aanmoedigen om de campagne Beter op weg als startpunt te gebruiken voor een gedegen Haarlems fietsbeleid.

De Stichting Beter op weg wil dit signaal afgeven naar aanleiding van het persbericht waarin de Fietsersbond afgelopen week de wethouder aanrekende dat zij te weinig aan het maken van fietsbeleid doet.

Doe het samen

Groen: “Wij stellen als bestuur voor – zowel aan de Fietsersbond als aan de wethouder – om gezamenlijk aan de slag te gaan. Samenwerken werkt, is onze ervaring als bedrijfsleven in Haarlem. In de Waarderpolder is samenwerken de basis van ontwikkeling en succes. Naar onze mening biedt samenwerking het college en de Fietsersbond kansen om goede plannen te maken en de gemeenteraad te overtuigen hier substantieel in te investeren. De bouw van een fietsbrug over de Industriehaven naar het Figee-terrein en de fietscampagne kunnen een startpunt zijn.”

Strategischer

Fietsbeleid is pure noodzaak. Uit steeds meer onderzoek blijkt dat fietsen, met name voor woon-werkverkeer, gezondere mensen en productievere werknemers op levert. Minder hart- en vaat problemen, minder stress, minder ziekteverzuim. En daarnaast schonere lucht en minder files. De files zijn voorbij als 50.000 mensen uit de auto op de fiets stappen. Groen:” Economisch en maatschappelijk kunnen we er niet meer omheen. Het is echt hard nodig dat we strategischer met fietsen omgaan.”

Campagne

De campagne Beter op weg wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd. Er zijn momenteel tegen de 200 deelnemers en er komen iedere dag deelnemers bij. Zij begonnen ruim een maand geleden hun ritten bij te houden met de Livemobility app. Sindsdien zijn er 1.730 woon-werkritten met de fiets gereden, met een gemiddelde van 7,6 kilometer. In totaal is al 13.154,05 km gefietst. Het bestuur van de stichting Beter op weg, bestaand uit werkgevers, zet zich er van harte voor in dat de fiets veel vaker de eerste keuze wordt voor woon-werkverkeer.

Overigens, 18 mei is het “Nationale fiets naar je werk dag”. Prima dag om met fietsen naar je werk te beginnen!

foto: Fourthandfifteen

 

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/