Fiets jij in juli tijdens de Tour de France voor het goede doel?

Op 7 juli start de 105e Tour de France. De eerste rit zal plaatsvinden op het Ile de Noirmoutier ter hoogte van Nantes en daarna zal de Tourkaravaan drie weken lang zijn weg vinden over kasseien, asfalt en prachtige bergen, eindigend op 29 juli op de Champs-Elysees in Parijs. Op 13 juli, dag 7, vindt de langste etappe plaats: 231 kilometer van Fougeéres naar Chartres.

De Beter op weg Tour de France uitdaging!

Wij dagen onze fietsende deelnemers uit om vanaf de start van de Tour tot de finish op 29 juli zo vaak mogelijk de spits te mijden door in deze drie weken virtueel de langste etappe van 231 km met de Tour ‘mee te fietsen’ en 231 punten te publiceren. Meer mag natuurlijk ook! Beter op weg verdubbelt vervolgens van hen die deze uitdaging halen, de 231 spitspunten, en schenkt deze namens de winnaars aan Childslife, chances for children. Je hoeft daarvoor verder niets te doen, je punten worden immers automatisch geregistreerd.

Childslife

Je helpt zo mee om bijvoorbeeld een watertank te schenken aan een basisschool in Kenia of een Voedselpakket voor 30 moeders en hun kinderen die aangesloten zijn bij het “Life, Learn, Earn” programma. Dit unieke programma biedt deze HIV moeders sociale en medische hulp, counseling en business training. Wanneer de vrouwen het programma met succes doorlopen, ontvangen ze een startkapitaal waarmee ze een eigen bedrijf kunnen beginnen.

FIETS JIJ MEE OM KINDEREN KANSEN TE GEVEN?