Eerste twee maanden e-bike probeer project zitten er op

Dit najaar kunnen verschillende bedrijven in de Waarderpolder meedoen aan het e-bike probeer project. Tijdens dit project worden er maandelijks tot 25 elektrische fietsen en speed pedelecs beschikbaar gesteld door Mobilys en Beter op weg. Deze kunnen vervolgens kosteloos worden gebruikt door werknemers van deelnemende bedrijven.

In weer en wind

Inmiddels zit de tweede maand er op. De fietsen werden intensief gebruikt door werknemers van Teva Pharmachemie en in de eerste maand ook door werknemers van Vrijbloed transport. Door vier weken lang gebruik te maken van een e-bike kunnen┬áze ervaren hoe het is om met de fiets naar het werk te komen. Ook als het regent of waait, want dat deed het geregeld de afgelopen weken. Deelnemers moeten minimaal drie dagen per week gebruik maken van de fiets, weer of geen weer…

We fietsen door

Dat de herfst voor deelnemers geen probleem is, blijkt wel nu de eerste probeer periode er op zit. Sommige werknemers kwamen maar liefst 21 keer op de fiets in een maand, waarbij afstanden van 25 kilometer per keer werden gereden. De fietsen gaan vandaag naar de NS in Haarlem en naar Vrijbloed Transport BV, waar hopelijk weer een hoop werknemers plezier zullen beleven aan de fietsen.

Deze foto maakte deelneemster Hetty in alle vroegte, tijdens een fietstocht op haar e-bike