Ze fietst dagelijks naar haar werk aan de Nijverheidsweg, maar het liefst komt Marijke Gladon minimaal één keer per week op de step naar edilon)(sedra. “fietsen is voor mij lekker bewegen, maar steppen, dat is echt sport!”

Marijke is procesmanager bij edilon)(sedra*. Zij zorgt voor kwaliteitsbeheer, proces optimalisatie en is tevens verantwoordelijk voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) binnen het bedrijf.

Naar haar werk is het 14 kilometer enkele reis vanuit Westzaan. Die afstand fietst zij nu al 4 jaar. Daarvoor woonde Marijke in Haarlem en ook toen pakte zij altijd de fiets. “De fiets is veel sneller als je binnen Haarlem reist.”

Autoped

Die step, dat is een Kick Bike Sport, een ouderwetse autoped met een groot voorwiel en een klein achterwiel. Ze heeft hem al jaren voor de sport. Na haar verhuizing begon het te kriebelen om de step ook voor woon-werkverkeer te gaan gebruiken. “Begin dit jaar begon ik ermee. Eerst op een rustig moment, zodat ik niet helemaal verhit aan zou komen. En toen het me gelukt was al mijn spullen goed in mijn rugzak te krijgen, ben ik echt begonnen.”

“Nu wissel ik het af. Ik probeer 2 keer per week te steppen naar het werk. Maar het kan lang niet altijd. Met nat weer is het bijvoorbeeld voor de step al snel te glad. Als het één keer lukt ben ik ook al blij. Steppen is namelijk véél zwaarder dan fietsen.

Ambassadeur

Marijke is Ambassadeur van Beter op weg, omdat zij al op de fiets kwam en geen extra spitsmijdingen maakt. “Waar ik voor spaar? Ik heb nog niet op de partnerpagina’s gekeken, dus ik weet het nog niet. De webshop is nog niet online toch? Als die er is ga ik snel kijken.”

“Voor mij is fietsen naar het werk belangrijk uit milieu-oogpunt en vanwege het sport element. Collega’s wijs ik erop dat ze fitter worden door te fietsen. Je ziet dat aandacht voor vitaliteit nodig is. Toevallig past Beter op weg ook heel goed bij mijn werkzaamheden. Met MVO in mijn pakket, mag ik van mijn werkgever tijd besteden aan mijn collega’s motiveren om ook mee te doen.” En dat doet Marijke met succes: al 14 van de 65 medewerkers doen al mee.

Ook meedoen aan Beter op weg? Klik snel hier.

* edilon)(sedra ontwerpt en bouwt innovatieve en duurzame spoorwegsystemen over de hele wereld voor hogesnelheids- en conventionele treinen, trams, metro’s, lichtrails, kraan- en industrieterreinen.

Foto: Frans Roomer, edilon)(sedra

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/