Aan het woord:  Wijnand Kraak, Inkoopmanager bij Teva

Ik woon sinds 6 jaar in Ilpendam. Voorheen woonde ik in Amsterdam in een huurwoning en ik wilde graag kopen. Zo ben ik in Ilpendam terecht gekomen, een dorp onder de rook van Amsterdam en Purmerend. Sinds twee jaar werk ik bij Teva als inkoopmanager. Enkele reis van Ilpendam naar Haarlem is ruim 30 kilometer. In de ochtend staat er file naar de A10 en ’s middags sta ik weer stil in Haarlem zelf.

Voorheen ging ik vaak met de auto. Vorig jaar hoorde ik al via mijn werkgever van het spitsmijden project en downloadde ik de Livemobility app. Ik fietste namelijk al 1 keer  in de week naar mijn werk dus mijn deelname stond al snel vast. Teva had echter de deelname aan dit project nog niet geïmplementeerd en dat is nu wel gebeurd. Mooi moment om direct in te stappen.  Nu kan ik mijn fietsritten registeren en punten sparen. Je activeert je app, stelt alles in en feitelijk heb je er geen omkijken meer naar. Nu pak ik 1 a 2 keer per week de fiets.

Speed Pedelec
Ik fiets op een Speed Pedelec.  Dat is een High-Speed E-Bike. Hij kan tot wel 45 km per uur. De overheid merkt het nog steeds aan als een snorfiets en heeft dus een blauw plaatje. Een speedbike helm is wel vereist. Als je valt kan er van alles gebeuren. Ik kan op mijn werk wel douchen, maar dat heb ik tot nog toe niet ‘nodig’ gehad. Mijn doel is om 3x per week te fietsen. Althans, als het mooi weer is.

Ik fiets omdat ik een hekel heb aan file rijden. Daarnaast is het ook goed voor je gezondheid natuurlijk. Ik denk dat het omslagpunt voor de meeste mensen op 7 kilometer ligt. Daaronder wilt men nog wel de fiets pakken, maar daarboven is de auto toch wel erg handig.

Spaarpunten
Op dit moment heb ik nog maar weinig punten. Ik heb wel al gekeken op de website naar de beschikbare kortingen en/of cadeau’s, maar ik heb geen spaardoel op dit moment. Ik wacht wel tot ik een X aantal punten bij elkaar heb gespaard, dan is het vroeg genoeg om te kijken wat er beschikbaar  is voor mij.

Deze week is het bij Teva European Health Week. Er wordt van alles georganiseerd; oa looptrainingen, anti stress workshops, tai chi en de bijeenkomst van Beter Op Weg. Leuk om de mensen te ontmoeten en je vragen te kunnen stellen.

Ten tijde van de foto was Wijnand ‘helaas’  met de auto…..