Aan het woord: Wendela Heskens
Waar: Teva Pharmachemie
Afdeling: EHS (Environment, Health and Safety)
Functie: Health Manager

Ik woon op ongeveer 7 kilometer afstand van mijn werk. Vroeger toen de kinderen klein waren pakte ik meestal de auto.  Dit omdat na schooltijd de kinderen op tijd naar turnen en andere clubjes gebracht en gehaald moesten worden. Nu de kinderen zelfstandig zijn, neem ik de fiets.

Normaal fiets ik 2 keer in de week naar mijn werk. De andere dagen ga ik met de auto. Nu het al lange tijd mooi weer is, is het fijner om de fiets te pakken. Zoals afgelopen periode, toen heb ik elke dag de fiets genomen. Ik doe er ongeveer 25 minuten over om op mijn werk te komen. Daardoor ondervind ik zowel ‘s ochtends als ’s avonds geen hinder van het oponthoud om en nabij het NS-station van Haarlem en de brug naar de Waarderpolder. Ik heb een twee maanden geleden de Livemobility app geinstalleerd en geactiveerd. En ben nu ook punten aan het sparen. Ik heb al even gekeken; je kan o.a. sparen voor bitterballen bij Jopen. Gezellig om samen met je collega’ naar toe te gaan. Die bitterbal fiets ik er wel weer af.

Ik doe mee aan Beter op Weg vanuit persoonlijk standpunt. Het is goed voor mijn gezondheid maar even belangrijk óók voor het milieu. Het milieu wordt zwaarbelast door ons als consument en alleen met z’n allen zijn we in staat dit te beinvloeden door kritisch naar ons eigen gedrag te kijken en dit waar mogelijk aan te passen.

In juni was het Health Week bij Teva Pharmachemie.  Dat is een jaarlijks terugkerend evenement. We organiseerden voor de werknemers hardloop-, shiatsu en   tai chi workshops en een rondleiding met een natuurgids in de directe omgeving van de Veerplas. Ook de inloopsessie met Beter Op Weg stond op het programma van de Health Week. De Health Week sluit aan bij het EHS-beleid bij Teva waarin de zorg voor de medewerkers en het milieu centraal staan.