Als fervent fietser, wonend op een behoorlijke afstand van de Waarderpolder, lag het voor de hand dat René flink wat kilometers ging maken tijdens de Tour de France challenge. Hij woont in Zevenhoven (nabij Nieuwkoop) en gaat, als het even kan en niet gehinderd door een kleine regenbui, op de fiets naar zijn werk. Een enkele reis van 32 kilometer.

Voor Beter op weg tijd om kennis te maken met: René van Zon.

Eén en dertig jaar lang heeft de 63-jarige René gewerkt bij een watersportbedrijf, tot de Nederlandse vestiging moest sluiten. Negen jaar geleden heeft hij de overstap gemaakt naar edilon)(sedra, leverancier van ballastvrije railbevestigingssystemen voor treinen, trams, metro’s, lightrail transits en kranen. Hij is daar werkzaam als hoofd Administratie.

René doet vrijwel vanaf het begin mee aan Beter op weg. ‘Ik zag reclame borden langs de weg in Haarlem over het project en informeerde bij mijn werkgever of dat ook niet iets was voor edilon)(sedra.’ En zo geschiedde.

Voor René is het mogelijk om te douchen op de zaak. ‘Ik heb daar altijd schone kleding liggen. Ik spring ’s morgens op de fiets en douche mij op mijn werk. Wanneer het te hard regent of te koud is, ga ik met de bus.’ En heel soms, als zijn vrouw als zelfstandig ondernemer de auto niet nodig heeft, dan neemt hij deze.

Vroeger was René amateurwielrenner. Nu doet hij soms mee met een toertocht. Het liefst in Italië. Rijden in een groep of peloton vindt hij eigenlijk maar niets. ‘Dan moet je rekening houden met een ander en dat wil ik niet meer. Laat mij maar lekker in mijn uppie rijden. Kan ik even stoppen en koffiedrinken als ik daar zin in heb.’

Rene heeft van zijn bij elkaar gespaarde punten koffie besteld bij Simon Levelt. En een eigen donatie gedaan aan ChildsLife. Op de vraag of hij nog iets anders in de webshop zou willen zien geeft hij als tip een fietsenwinkel, waar we met korting dingen kunnen kopen.