‘Ik ging al vaak met de fiets naar het werk maar nu een beetje vaker’

 

Wie: Koos Pijnaker
Bedrijf: eigenaar van Bureau Bewust Verzekerd

Als eigenaar van Bureau Bewust Verzekerd heb ik 1 medewerkster in dienst. Samen adviseren wij o.a. ondernemers op het gebied van pensioen, ziekte (verzuim) en arbeidsongeschiktheid. Wij doen dit met name voor bedrijven die niet onder een Cao vallen.

Ik woon in Spaarnedam en werk in de Waardepolder. Dit is uit en thuis ongeveer 5 kilometer. Ik werk 5 dagen per week. In principe pak ik de fiets, ook als het weer dreigend is. Als het regent wil ik nog wel eens de auto pakken, maar dan wel buiten de spits. Wanneer ik een afspraak heb buiten de regio pak ik ook de auto en probeer ik buiten de spits te rijden. Helaas laat de agenda dit niet altijd toe.

Sinds maart 2017 doe ik mee met Beter Op Weg. Ik ging al vaak met de fiets naar het werk maar nu een beetje vaker. Omdat fietsen sowieso fijn is, goed voor de gezondheid maar natuurlijk ook om mee te helpen de verkeersdrukte in de Waardepolder te verlagen.

De Livemobility app is, in vergelijk met het begin, veel verbeterd. Zeker als het gaat om de batterij duur. Wel merk ik dat de registratie niet zo nauwkeurig is als Strava (andere fietsapp). Ook wil het nog wel eens gebeuren dat een autorit wordt geregistreerd als een fietsrit en vice versa.

Ik heb ruim 300 punten en nog nooit iets besteld. Kan je echt een portie bitterballen bij Jopen bestellen? Dat moet ik dan maar eens gaan doen.