José Spaan - MSD

José Spaan-Capellen aan het woord

Ik ben José Spaan–Capellen, geboren en getogen Haarlemse. Ik woon nog steeds in Haarlem en ben parttime werkzaam in de Waarderpolder. Getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen.

Ik werk bij MSD (Merck, Sharp & Dohme) op het SSSC (Secretarial Shared Service Center) en geef ondersteuning aan diverse en zeer uiteenlopende afdelingen.

Regen
Sinds april 2017 doe ik mee aan Beter op weg. Ik stap in principe altijd op de fiets. Alleen als het plenst van de regen neem ik de auto. Afhankelijk van de route die ik neem fiets ik 5 a 6 kilometer per enkele rit, ongeveer 10 km per dag totaal. Niet zo heel veel dus.

Conditie
Ik merk wel dat mijn conditie verbeterd is. Ik fiets niet langzaam, maar altijd in een flink tempo. Ook vind ik het lekker om na het werk even je hoofd leeg te maken en lekker te fietsen. Ik vind (tegen) wind niet fijn, maar wil niet aan de e-Bike. Lijkt me dat mijn conditie dan juist weer achteruit zal gaan. En zover hoef ik nou ook weer niet te fietsen.

Helpdesk
Wat ik van de Livemobility app vind? Daar beleef ik ups en downs mee. Ik merk wel dat er ondertussen veel is verbeterd ten opzichte van het begin. Onlangs heb ik een update van de app gehad en ik zag dat we nu ook in de app aanpassingen (ritten) kunnen doen. Maar helaas registreert de app bij mij niet alles optimaal. Ik heb dus veel contact met de helpdesk. Ik weet dat ze daar hun uiterste best doen om alles goed te krijgen. Maar het ideaal is natuurlijk dat alles precies geregistreerd wordt zoals je fiets zodat je de ritten alleen nog maar hoeft goed te keuren.

Punten sparen
Ik sta nu (december ’18) op 1014 punten. Met de aantal kilometers en parttime dagen die ik fiets gaat het sparen natuurlijk niet zo heel snel.

Beter op weg is een leuk initiatief. Dat je voor het woon-werk verkeer punten spaart om iets leuks of goeds mee te doen is mooi mee genomen. Ik heb nog niets besteld in de webshop, maar ik zie dat ik wel ergens lekker kan gaan lunchen. Een groter spaardoel heb ik niet. Een korting op een nieuwe fiets zou natuurlijk wel aantrekkelijk zijn. Of korting op Ikea spullen, dat zou ook leuk zijn.

Dat maakt dat je het zwoegen door weer en wind niet helemaal voor niets doet 😊 Zal alleen die punten nu eens besteden.