Deelfiets in opmars

Deelfietsen zijn wereldwijd bezig aan een opmars. Volgens nu.nl en het adviesbureau Roland Berger groeit de branche onder meer verder door technologische mogelijkheden van smartphones.

De meeste deelfietsen zijn in Aziatische landen te vinden. Zo tellen alleen Peking en Shanghai al respectievelijk 2,3 miljoen en 1,7 miljoen deelfietsen. Europa volgt op een tweede plek, maar met lagere aantallen. Parijs heeft als koploper zo’n 18.000 deelfietsen. Nederland kent nog wel lagere aantallen deelfietsen, maar het bezit van eigen fietsen is hier relatief groter.

Deelfietsen en Beter op weg
Beter op weg werkt in de regio Haarlem samen met UwDeelfiets. Op verschillende plekken staat er een (rode) deelfiets voor u klaar. Zo staat uw deelfiets op Haarlem CS, Spaarnwoude en bij de bushalte Julianapark. Het enige wat u hoeft te doen is de deelfiets app te installeren en uw fiets te reserveren. U kunt een deelfiets vanaf 30 minuten vanaf €1 huren en op één van de haltes weer inleveren. Zo kunt u bijvoorbeeld vanaf de treinstations in Haarlem eenvoudig, snel en betaalbaar van en naar uw werk fietsen!