Sinds april 2017 rijdt bus 75 tussen Haarlem en IJmuiden  over de nieuwe, vrij liggende busbaan in IJmuiden en Driehuis. Door deze busbaan duurt de reis korter, daarom zijn de vertrektijden aangepast. Na de zomer, op 3 september start de nieuwe R-netlijn 385 op het traject Haarlem-IJmuiden en gaan er meer bussen rijden. In de spits vertrekt er dan iedere 6 minuten een bus!

Vanaf de start zal de nieuwe verbinding voldoen aan de 5 zekerheden van R-net:

 1. Betrouwbaar en frequent: elke 10 minuten een bus (in de spits elke 6 minuten) en stipt volgens de dienstregeling.
 2. Altijd en overal actuele reisinformatie: onderweg worden de aankomsttijden getoond en de tijden voor eventuele aansluiting op ander ov.
 3. Herkenbaar: R-net is herkenbaar aan de rood-grijze voertuigen, aan de hanenkam op de abri en de naam op de voertuigen.
 4. Snel: De treinen, metro’s, trams en bussen van R-net rijden grotendeels over eigen 
banen zodat ze snel kunnen rijden van A naar B.
 5. Samenwerking tussen vervoerbedrijven: R-net is een unieke samenwerking tussen 
alle ov-bedrijven in de regio. Met goede aansluitingen als belangrijkste voordeel.

In combinatie met een deelfiets van Beter op weg ontstaat zo voor werknemers uit de IJmond een aantrekkelijk alternatief voor de woon-werk reis naar de Waarderpolder.
Meer weten over lijn 385? https://www.connexxion.nl/hoe-vaak-en-waar-rijden-we/1445

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/

2 gedachten over “Bus 75 Haarlem-IJmuiden wordt R-net 385”

 • In 9292ov.nl is de nieuwe rnet lijn 385, die lijn 75 van IJmuiden naar Haarlem vervangt, nog niet opgenomen. Hierdoor krijg je geen accurate reisinformatie.
  Ook staan ze nog niet vermeld op de ‘vertrekstatus’ op Haarlem centraal. Uiteraard zullen di nog kinderziektes zijn…?

 • Hi Rob,

  Bedankt voor je informatie. Het lijkt er inderdaad op dat 9292ov.nl buslijn 385 nog niet heeft toegevoegd, ik ga er vanuit dat dit binnenkort wordt toegevoegd, anders bieden zij de mogelijkheid om een opmerking over “de kinderziektes” achter te laten: http://feedbacktool.newcomresearch.nl/web/ws.php/1.0/get/1. Als alternatief zag ik dat Google Maps de lijn al wel heeft toegevoegd, dus mocht je je reis willen plannen kun je Google als alternatief gebruiken.

  Veel succes met je busreis! We horen graag of deze bevalt! We bieden je zelfs de mogelijkheid om gebruik te maken van onze deelfiets op de Julianaweg en Haarlem Centraal, lees hier meer: Beter op weg Deelfietsen gratis voor deelnemers

  Groeten,

  Davy van Beter op weg

Reacties zijn gesloten.