Tweede Breikerscafé groot succes

Duurzame mobiliteit en bereikbaarheid. Die thema’s stonden centraal in het tweede Breikerscafé, dat maandag 2 september werd georganiseerd door Breikers en Beter op weg bij het Jopen Proeflokaal.

Gevarieerd programma

Dit resulteerde in een gevarieerd en vol programma, waarin veel nieuwe initiatieven voorbijkwamen. Zo formuleerde Beter op weg haar ambitie tot uitbreiding van het project naar de rest van Haarlem, presenteerde een student van de HvA het onderzoek naar een buslijn in de Waarderpolder en werden de deelfietshaltes van Jopen en Crown Business Center feestelijk geopend. Ook gaf Matthijs Vrijbloed een inkijk in de duurzame activiteiten van Vrijbloed Transport. 

E-bike probeerproject

Diezelfde ochtend startte het e-bike probeerproject bij Teva Pharmachemieen Vrijbloed. Dankzij die actie komen deze maand 26 werknemers op de Waarderpolder met de elektrische fiets naar hun werk. Directeur Robert Oosting van Spaarnelanden presenteerde de resultaten van IZoof duurzaam autodelen onder inwoners van Haarlem. De volgende stap is het opzetten van mobility hubs als centrale mobiliteitslocaties met deelgebruik. Dit zijn de stations van de toekomst, waar makkelijk kan worden overgestapt van de ene vorm van mobiliteit naar de andere. NS treinmodernisering gaf aan geïnteresseerd te zijn in dergelijke hubs. 

Hier een overzicht van een aantal van de vertoonde presentaties en video’s:

Hoe ging het er aan toe in tijdens het Breikerscafe? Hier een sfeervideo van de afwisselende middag!
Voorzitster van Beter op weg, Faridah Azimullah, vertelt meer over de ambities van de stichting


De deelfietshaltes werden feestelijk geopend