Wie sport met plezier houdt het natuurlijk langer vol. De Gezondheidsraad adviseert volwassenen wekelijks minstens tweeënhalf uur te bewegen, waarbij geldt: hoe meer, hoe beter. En wat is nu makkelijker dan de fiets als vervoermiddel naar werk gebruiken?

Binnen of buiten?

Of je nou op de crosstrainer fietst in de sportschool of op een echte fiets langs de Rijn: voor de gezondheid van het lichaam maakt het niet zoveel uit. Voor die van de géést wel. Verschillende onderzoeken lijken voorzichtig aan te tonen dat mensen die bewegen in de buitenlucht over het algemeen minder spanning ervaren, en minder woede, boosheid of sombere gevoelens dan mensen die binnen bewegen. Trappen en rennen tussen de fluitende vogels geeft meer energie, positieve betrokkenheid en levenslust. Ook niet gek: mensen die buiten bewegen, beleven daar vaak meer plezier aan en houden het zodoende langer vol. Dus: stap op de fiets en ontdek de voordelen zelf!

 

Bron: Gezondheidsnet

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/