Het project Beter op weg gaat in 2017 een flinke bijdrage leveren aan minder spitshinder voor mensen die in de Waarderpolder werken.

Woon-werk verkeer

Het project bestaat uit acties die het voor werkgevers en medewerkers in de Waarderpolder leuk en makkelijk maken om de fiets en het OV te kiezen voor woon-werkverkeer. Denk aan aantrekkelijke beloningen voor het gebruik van de (e-)fiets naar het werk. Vooral geschikt voor mensen die op maximaal zo’n 7,5 kilometer van hun werk wonen.

App voor nieuwe fietsers

Voor de nieuwe fietser komt er een app die je via je werkgever kan krijgen. De app houdt bij hoeveel woon-werk kilometers je fietst in de spits en wat je daarmee verdient. Je kan ook zien hoeveel fitter, duurzamer en sneller je bent op de fiets.

Met de trein of bus

Voor wie op 15 km of meer van zijn werk in de Waarderpolder woont, worden maatregelen bedacht die de ov-keten verbeteren. Die worden gezocht in transport op maat, dat goed aansluit op bestaande bus en treinverbindingen. Woon je verder en wil je fietsen? Geen probleem natuurlijk.

Over de brug rechtstreeks naar Figee

Bij het project hoort ook een beweegbare fietsbrug over de Industriehaven. Dit wordt de verbindende schakel voor fietsers tussen het centrum en het Figeeterrein. Ook als je verder ten noorden van Figee moet zijn rijdt je straks over de nieuwe fietsbrug rechtstreeks naar waar je moet zijn.

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/