Rijkswaterstaat voert vanaf 24 juli groot onderhoud uit op de A10 west. Rijkswaterstaat vervangt hier het asfalt op de hoofdrijbaan, toe- en afritten en parallelwegen. Alle voegen in het wegdek bij bruggen en viaducten worden vernieuwd. Rijkswaterstaat vervangt ook matrixborden en verbetert de afvoer van regenwater.

Omleidingen en afsluitingen
Van maandag 24 juli tot en met zondag 13 augustus is de A10 west afgesloten voor verkeer vanaf de Basisweg (S102) tot knooppunt De Nieuwe Meer. Vervolgens is de A10 West in noordelijke richting (binnenring) aan de beurt. Van maandag 14 augustus tot maandag 4 september is de weg afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer tot de Basisweg (S102). De wegen onder en over de A10 West blijven de hele bouwperiode bereikbaar. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A5, A9, A4 en via de A10 Noord.

Amsterdam bereikbaar
De komende jaren wordt er veel aan de bereikbaarheid van Amsterdam gewerkt, zowel via de weg als over het spoor. Om de werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen werken de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland, de Vervoersregio Amsterdam en Rijkswaterstaat samen binnen Amsterdam bereikbaar. Zo wordt hinder zoveel mogelijk voorkomen. Natuurlijk is enige vertraging en overlast door werkzaamheden onvermijdelijk.

Hinder en spits vermijden
Een goede manier om de hinder door de afsluiting te vermijden is door op de fiets te stappen en van het zomerse weer te genieten! Stap daarom op de fiets tijdens de spitsuren en verdien geld en punten! Klik hier om naar de aanmeldpagina voor deelnemers te gaan of hier als u zich als bedrijf aan wilt melden

Na de werkzaamheden heeft de A10 West de komende 10 jaar geen groot onderhoud meer nodig. De wegwerkzaamheden zouden eigenlijk volgend jaar plaats vinden, maar zijn een jaar vervroegd zodat de weg in topconditie is tijdens de werkzaamheden aan de N200 die eraan zitten te komen.

Servicedesk Beter op weg - Doe je al mee aan Beter op weg? Schrijf je direct in via https://beteropweg.com/inschrijving-deelnemer/