4 voordelen van een elektrische fiets


Elektrisch fietsen is niet langer oubollig. Deze fietsen worden steeds populairder in Nederland en dat is niet gek. Ze bieden je namelijk trapondersteuning, waardoor je heerlijk ontspannen kunt fietsen. Zo kom je uitgerust en fris op je eindbestemming aan. De voordelen van e-bikes zijn talrijk. We zetten er 4 op een rij.

  1. Is snel en comfortabel

De elektrische fiets, E-bike, is een fiets met een elektrische aandrijving. Met een sensor in de trapas wordt een elektromotor aangestuurd. Naarmate er meer kracht wordt uitgeoefend is er meer ondersteuning. Op een E-bike kan je kiezen om met of zonder trapondersteuning te fietsen. Dus met lange afstanden, tegenwind of bergop is fietsen met trapondersteuning ideaal. De snelheid van een E-bike is beperkt tot 25 km/h. Een Speed Pedelec is ook een elektrische fiets. Deze kan echter 45 km/h. Hiervoor geldt wel een gele bromfietsplaat, een verplichte WA verzekering  en het dragen van een (speciale) helm is verplicht.

  1. Is milieuvriendelijk

Het is één van de schoonste vormen van vervoer waarbij geen CO2 uitgestoten wordt. Het maakt niet uit wanneer je rijdt en waar je rijdt. Zeker wanneer je jouw fiets met groene stroom oplaadt, rijdt je klimaatneutraal. Bovendien wanneer je fietst, laat je de auto staan. Buiten het feit dat dat geld scheelt, sta je niet in de file en ook dat is weer goed voor het milieu. De buitenlucht en de beweging zijn bovendien gezond voor jou!

  1. Is goed voor woon-/werkverkeer en lange afstanden

Wanneer je de elektrische fiets gebruikt voor woon-werkverkeer dan wil je graag een fiets met de juiste trapondersteuning, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Fiets je veel lange afstanden of neem je hem ook mee op fietsvakanties? Kijk dan naar een fiets met een accu die voor langere periode ondersteuning biedt. De manier van gebruik bepaalt de keuze voor verschillende (technische) onderdelen.

  1. Veel oplaadpunten

Wanneer je een elektrische fiets koopt krijg je er een lader bij waarmee je de accu kunt opladen. Ben je onderweg en je accu dreigt leeg te raken? Geen nood, er komen steeds meer oplaadpunten bij. Een goed overzicht vind je op fietsoplaadpunten.nl