Zo werkt Beter op weg

Beter op weg is het spitsmijdingsproject van Haarlem gericht op de Waarderpolder. Met z’n allen zorgen we voor minder files in en rondom Haarlem. Waarom? Omdat Haarlem de file hoofdstad van Nederland is en dit anders moet! We laten de auto tijdens de spits staan en gaan met de fiets of het OV naar kantoor. Zo reizen we gezonder, zonder files en krijgen we een beloning voor onze woon-werkritten.

Deelnemers

Medewerkers worden door middel van punten gemotiveerd om de spits te mijden bij woon-werkritten. Spitsmijden wordt gedaan door:

  1. Met de auto buiten de spits te reizen. Hiermee verdien je 0,5 punt per kilometer.
  2. Met het openbaar vervoer te reizen (en eventueel aansluitende de Deelfiets te gebruiken). Zo verdien je 0,75 punt per kilometer.
  3. Met de fiets te reizen en 1 punt per kilometer verdienen.

Zodra deze ritten zijn vastgelegd en GOEDGEKEURD met de Livemobility app ontvangen medewerkers direct de punten.

Ambassadeurs

Ook medewerkers die nu al regelmatig fietsen kunnen meedoen. Zij zijn ervaren fietsers en kunnen hun collega’s als Ambassadeur motiveren om ook te gaan fietsen. Een Ambassadeur ontvangt 0,5 punt per kilometer voor elke actieve collega die  is gaan spitsmijden, met een maximum van 1 punt per kilometer.

Desktop app

Je legt je ritten vast via de Livemobility Desktop app. We hebben alleen je spitsritten nodig (woon-werkritten tijdens de spits) dus vul dit zelf iedere week in. Werk je bijvoorbeeld alleen maandag, dinsdag en donderdag? Vul dan 6 spitsritten in Livemobility in per week en je registratie is klaar!

Mobiele app

Je kunt ook gebruik maken van de Livemobility app. Deze mobiele app installeer je op je smartphone en helpt je om dagelijks je ritten in te schatten. Kijk je ritten altijd even na zodat je zeker weet dat ze goed staan. Even goedkeuren in Livemobility Desktop, dan worden ze vanzelf doorgestuurd naar Beter op weg en kun je genieten van je vergoedingen!

Het doel van Beter op weg

Beter op weg gaat een flinke bijdrage leveren aan minder spitshinder voor mensen die in de Waarderpolder werken. Beter op weg wil daarmee de luchtkwaliteit verbeteren en de regio bereikbaar houden.

Dat is hard nodig want het aantal en de lengte van files neemt toe. Bovendien kun je als werkgever geld besparen én uw bijdrage leveren aan minder CO2 uitstoot. Daarnaast worden medewerkers fitter en leggen de woon-werk route sneller af.

Je kunt nu met je bedrijf meedoen aan Beter op weg.

Bekijk de Beter op weg Uitlegvideo

Kosten van deelname

Deelname aan het spitsmijdingsprogramma Beter op weg is helemaal gratis. Met elke extra spitsmijding spaar je voor fantastische cadeaus in onze webshop!

Meedoen Beter op weg in 4 stappen

Klaar om te beginnen?

Maak hier een account aan om mee te doen. We gebruiken de applicatie van Livemobility om de ritten te registreren via je smartphone. Deze is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Zodra de app op je telefoon en je je persoonlijke bedrijfscode hebt ingevuld, staat start de nulmeting. De nulmeting brengt je normale reisgedrag in kaart, ga je altijd met de auto of stap je soms al op de fiets? Na de nulmeting krijg je vanzelf een e-mail met de uitslag. Hierin staat of je ambassadeur of deelnemer wordt. Een deelnemer word je als je tijdens de nulmeting gemiddeld 2 dagen per week in de spits met de auto van en naar je werk reist. Na de nulmeting stap je deze werkdagen uiteraard op de fiets. Als ambassadeur ben je verantwoordelijk om 2 nieuwe deelnemers uit de auto te krijgen! Je nodigt twee autorijdende collega's, bekenden of familieleden uit die ook op de Waarderpolder werken en samen sparen jullie voor spitspunten. Wil je meer weten? Lees de spelregels hier.

Dus ben jij klaar voor een gezondere woon-werkrit? Schrijf je dan meteen in!